avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca

Se inscriu in carnetul de munca sanctiunile urmatoare:

- suspendarea CIM cu o perioada de pana la 10 zile;
- reducerea salariului de baza cu 5-10% pe o perioada de 1-3 luni

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Eugenia Angelica Fortuna , Consultant resurse umane 20:11, 17 Iulie 2009
Art. 1. - (1) Carnetul de munca este actul oficial prin care se dovedeste vechimea in munca, vechimea neintrerupta in munca, vechimea neintrerupta in aceeasi unitate, vechimea in functie, meserie sau specialitate, timpul lucrat in locuri de munca cu conditii deosebite, retributia tarifara de incadrare si alte drepturi ce se includ in aceasta.

(2) In carnetul de munca se inscriu datele cu privire la situatiile aratate la alin. (1), precum si cele privind starea civila, pregatirea scolara si pregatirea profesionala a titularului, recompensele si orice alte situatii care, potrivit dispozitiilor legale, se mentioneaza in carnetul de munca.

deci da, in carnetul de munca se inscriu si suspendarile de CIM sau reducerile salariale

Din ceea ce stiu eu, sanctiunile disciplinare nu se inscriu in carnetul de munca.
Daca am fi sa luam cazul reducerii salariale, aceasta nu afecteaza retributia tarifara de incadrare (aceasta ramane la fel, dar se aplica procentul de reducere salariala).....iar legea prevede ca se inscrie retributia tarifara de incadrare.
Sanctiunile nu se inscriu in CM; am avut un caz iar cei de la ITM mi-au spus sa nu inscriu sanctionarea cu 10% pe 3 luni in carnet....aceasta regasindu-se in stat.
Sincer, nu stiu daca suspendarea se inscrie....eu cred ca da....trebuie verificat.
Sunt practici neunitare la nivel de itm-uri , dar va asigur ca nu va sanctioneaza nimeni doar pentru ca nu ati inregistrat o suspendare in carnet , oricat de rigiuros ar fi controlul .

eu nu le completez nici pe cele in baza lui 54 si e ok , nu am avut probleme la controalele itm .
andreea
Potrivit Decretului nr.92/1976, modificarile intervenite in executarea contractului de munca, dupa intocmirea carnetului de munca, se inscriu in acesta in termen de 15 zile de la data producerii lor. Prin urmare si suspendarea c.i.m. se trece in carnetul de munca.

Alte discuții în legătură

Inscrieri in carnetul de munca gabi1974 gabi1974 [b]Daca un angajat este sanctionat cu reducerea salariului pe 3 luni cu 10%, aceasta sanctiune cum se trece in carnetul de munca: "modificat incadrarea" urmand ... (vezi toată discuția)
Sanctionare disciplinara rrramor rrramor Sanctionarea angajatului cu 10% din salariu pentru 3 luni, se trece in carnetul de munca? Daca da....ce trec si in baza carui act voi reveni la salariul normal ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara aijin aijin Este vreo problema daca am intocmit procesul verbal privind cercetarea disciplinara a doua zi dupa ce a fost convocat salariatul? Acesta nu s-a prezentat. (vezi toată discuția)