avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daune accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daune accident auto

Buna ziua,

Tatal meu a avut un accident de masina.Persoana care a intrat in el a taiat o curba si a intrat direct in el.Masina este jumatate praf
si nu mai poate sa fie reparata si el a ajuns la spital cu o lovitura puternica la cap, cu o coasta rupta, cu o plaga le genunchi si o lovitura la mana dreapta
(nu poate sa mai scrie momentan cu ea). A stat 7 zile internat in spital si apoi a primit 29 de zile de ingrijiri medicale la domiciliu.
Problema este ca nu s-a inteles cu persoana respectiva(tata vroia doar sa ii cumpere acelasi tip de masina si sa o inscrie) si ar vrea sa il actioneze in
instanta. Am fost la politie pentru un raport de la accident ca sa putem apoi sa mergem cu el la medicul legist. Persoana care a provocat accidentul cred ca are ceva relatii
la politie si la spital. Politie a amanat destul de mult sa ne dea acel document pentru medicul legist si dupa ce ni l-a dat in cele din urma(a fost un plic
sigilat si nu se putea desface si nu stim ce scria acolo.Mentionez ca tatal meu nu a semnat nimic la potilie) am fost la medicul legist si a scris pe raport doar 14 zile de recuperare ceea ce cred ca nu este corect(din cate inteleg eu
tatal meu este apt pentru munca dupa 14 zile cand el se chinuie sa se deplaseze).

Intrebarea mea este ce se poate face. Dupa modificare noul cod stiu stiu ca trebuie peste 90 de zile de ingrijiri medicale pentru a-l actiona pe parte penala si nu a primit 90 zile si
o sa il actioneze pe parte civila. Se poate contesta acele 14 zile pe care le-a scris medicul legist in raport si cum putem sa facem acesta persoana sa plateasca pentru accident?

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Medicina legala ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am o intrebare in urma unui accident victima a fost diagnosticata la spital cu escoriatii gamba stanga si contuzie cu escoriatii genunchi drept ... (vezi toată discuția)
Ajutor!! accident rutier cu vatamare corporala grava . andreyuz26 andreyuz26 Da ca sa incep cu inceputul . Pe data de 27.05.2008 m am deplasat cu autovehiculul personal impreuna cu inca 3 elevi(prieteni) de la mine din clasa (eu fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, recent am fost victima unui accident rutier. la fata ... mitzas mitzas Buna ziua, Recent am fost victima unui accident rutier. La fata locului a venit politia si salvarea dar fiind speriat am refuzat transportul la spital. A ... (vezi toată discuția)