avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contract cesiune marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contract cesiune marca

Buna seara,
Marca inregistrata la OSIM pentru un spectacol, poate fi cesionata unui tert sau mai multor terti printr-un contract?-scopul fiind clar-sa se realizeze venituri din cesiune
Ce fel de contract se poate incheia? Contract de drepturi de autor de cesiune exclusiva/neexclusiva ca cel incheiat in baza a legii 8/1996? sau alt tip? si unde gasesc un model?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2015
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 10:38, 9 Martie 2015
Cesiunea unei marci inseamna cedarea tuturor drepturilor asupra acestei marci(cedezi total marca). Daca am inteles bine, Dvs doriti sa incredintati marca spre folosire mai multor persoane sau firme. Acest mod este posibil prin CONTRACT/CONTRACTE DE LICENTA
(cedati dreptul de folosire a marcii doar in anumite conditii, dar ramaneti proprietarul acelei marcii). Pentru incheierea unui contract de licenta de folosirie a unei marci trebuie sa apelati la un avocat sau consilier in proprietate industriala. In acel contract, pe langa pretul licentei va trebui sa includeti conditiile in care licentiatul poate folosi marca, foarte important fiind stabilirea posibilitatii Dvs de a controla aceasta folosire, incluzand si veniturile licentiatului din aceasta folosire.
Multumesc Mioara R.
Ai inteles exact ce am vrut sa intreb.
Unde gasesc un model de contract de acest gen/tip? nu cred ca e cazul sa se apelez la un avocat pt acest tip de contract, daca partile stiu exact ce vor.
Daca partile stiu exact ce vor, nu este nevoie de un model de contract. Dati titlul de "Contract de licenta pentru marca.....cu nr.de inregistrare...." Scrieti toate clauzele care le stabiliti de comun acord, inclusiv pretul licentei(redeventa din veniturile incasate, sau redeventa anuala) si neaparat trebuie sa indicati ce anume nu trebuie sa faca licentiatul cu marca respectiva. Acest contract se va depune la OSIM si pentru aceasta depunere citeste in Monitorul Oficial nr. 809 din 03.12.2010 din HG nr.1134 Regulament privind marcile art. 35. Este important sa inregistrati aceasta licenta la OSIM pentru ca ea va fi publicata in Buletinul de propeietate industriala si va fi opozabila tertilor, respectiv veti putea sa justificati tertilor ca "spectacolul...." este sub marca dumneavoastra.
Multumesc mult!!
Trebuie inregistrat la OSIM acest contract de de cesiune si daca cedezi marca doar pentru o perioada scurta de 10 zile de exemplu cat se organizeaza spectacolul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare marca catre o firma damianhv damianhv Sunt titularul unei marci si doresc sa o cedez catre o firma. Cum se poate face legal si in ce mod voi fi impozitat? Va multumesc anticipat. Damian (vezi toată discuția)
Licenta exclusiva??? aiud98 aiud98 prin ce se deosebeste licenta exclusiva de cea ne-exclusiva? (vezi toată discuția)
Licenta marca monik monik buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un model bun de contract licenta marca? am cautat pe internet, dar nu stiu daca ma pot increde in modelele gasite, ... (vezi toată discuția)