avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de proxenetism prin metoda Lover Woman nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de proxenetism prin metoda Lover Woman nu exista?

Buna seara,

M-a intreb si va intreb si pe voi de ce nu exista infractiunea de proxenetism prin metoda lover woman, dar exista in schimb sub forma sanctionatorie penala metoda Lover Boy?

Ma intreb daca nu cumva o persoana care practica prostitutia anterior si corupe o persoana de sex masculin sa intretina relatii sexuale cu acesta in scopul ca sa ii devina protector sau proxenet, adica sa aiba un rol de body guard si imparte cu el banii proveniti din practicarea prostitutiei, dar, de fapt, ea l-a instigat la proxenetism nu ar trebui sa raspunda penal?

Adica proxenetul este de fapt victima prostituatei si nu invers, asa cum se intampla cu condamnarile penale in practica judiciara, ca regula de baza.
Probabil ca, marea problema este aceea ca pe proxeneti nu ii crede niciodata instanta...

Interesant este faptul ca nu am intalnit niciun caz cu metoda Lover Woman dar exista cazuri cu metoda Lover Boy...
In practica exista cu siguranta cazuri in care prostituata propune proxenetului sa ii devina protector ( proxenet ) dar prostituatele care instiga nu am auzit sa fi fost trase vreodata la raspundere penala...


Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Infractiunea de trafic de persoane prin metoda lover boy CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Ma intereseaza daca are cineva practica judiciara cu privire la infractiunea de trafic de persoane prin asa zisa metoda lover boy. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Prostitutie in proxenetism Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Invatam la penal si mi-a trecut prin minte o ipoteza nastrusnica..in fisierul meu word existau niste sublinieri pentru a observa mai bine ceea ce am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Prostitutie denisache denisache buna , am un frate de 21 de ani , si tin foarte mult la el si vreau sa ma interesez de mai multe aspecte ...de cateva luni el a intalnit o fata majora care ... (vezi toată discuția)