avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deductibilitate cheltuieli combustibil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deductibilitate cheltuieli combustibil

Buna ziua .
Conform OUG34/2009,societatile com nu mai au voie sa deduca chelt.cu combustibilul pt vehicule ruteiere motorizate care sunt destinate exclusiv transp.rutier de persoane,cu o greut.max autorizata care nu depaseste 3500 kg si care nu au mai mult de 9 scaune de pasageri .In conditiile in care vehiculul este destinat transp.rutier de persoane , nu depaseste 3500 kg si are 11 scaune de pasageri , cheltuielilie cu combustibilul sunt deductibile ?
Cel mai recent răspuns: viorictin , utilizator 09:44, 2 August 2009
autoutilitarele si autoturismele destinate transportului de persoane(de la si pana la locul de munca ) nu fac obiectul prevederilor oug.34/2009....acum depinde ce fel de autoturism este al d-v si normal ar trebui sa fie destinat transportului de persoane 11 plus scaunul soferului ........dar verificati actele masini si vedeti exact
t) În perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transport rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate în proprietatea sau în folosinfa contribuabilului, cu excepţia situatiei în care vehiculele se înscriu în oricare din urmatoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparaţii, paza si protecţie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca.
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de
instruire în cadrul scolilor de soferi.

Nu intrati sub incidenta OG 34/2009.Se deduce combustibilul in cazul transportului de persoane.Trebuie , insa sa dovediti.
Buna ziu ! Dar in cazul in care societatea are camion, macara, buldoexcavator si alte utilaje( toate functioneaza cu combustibil) si se folosesc pentru desfasurarea activitatii pot deduce cheltuielile cu combustibilul? Si o alta problema- societatea are in curs de derulare cu o alta firma un contract de transport( ii transporta acesteia marfurile la alte societati ) - in acest caz deducem cheltuielile?. Va multumesc!
oug.34/2009., se refera strict la masinile destinate transportului de persoane(autoturisme), deci in cazul d-v toate cheltuielie cu combustibil sunt deductibile, pentru ca aceste masini si utilije nu intra sub incidenta prevederilor oug.34/2009, aceasta ordonanta a fost promovata pentru evitarea situatiilor de genul in care un SRL cu 1 angajat avea 3 masini de lux inregistrate pe firma si isi deducea cheltuielile cu combustibilul sume uriase .....
Multumesc frumos! Acum m-am lamurit.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile mbetcan mbetcan \\\"Titlul III - IMPOZIT PE VENIT* În perioada 1.05.2009 – 31.12.2010, nu reprezinta cheltuieli deductibile, cheltuielile privind combustibilul, ... (vezi toată discuția)
Pfa - deduceri nastase.cris nastase.cris As dori sa stiu daca se mai pot face deduceri de benzina si cheltueli cu repararea masinii in cazul unui pfa. (exista contract de comodat). (vezi toată discuția)
Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)