avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare activitate indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare activitate indemnizatie crestere copil

Buna ziua!

Sotul meu trebuie sa efectueze o luna de concediu ingrijire copil. Pt asta are nevoie de adeverinta de suspendare a activitatii pe perioada respectivei luni; copilul s-a nascut in 3 iunie, el trebuie sa aiba concediu pana in data nasterii copilului sau inclusiv ? mai exact, perioada pt care e nevoie de suspendare este: 4 mai- 3 iunie? sau 3 mai- 2 iunie? Acea luna de concediu are 30 sau 31 zile? Stiu ca e usor sa calculez cu 31 zile ca sa fie acoperit,dar nu as vrea sa pierd eu o zi la indemnizatia mea de crestere a copilului.
Asadar pentru o decizie de suspendare corecta,imi puteti sugera care e perioada corecta a concediului de o luna pt conceidu crestere copil a tatalui?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: roxete , utilizator 19:19, 9 Martie 2015
Corect este 03.05 - 03.06.
El intorcandu-se la inapoi la munca din data de 4 iunie 2015 ?
Multumesc
Ordinul 1474/2011
situatie :
Când încetează dreptul la indemnizaţia pentru creşterea copilului şi care este ziua în care se reia activitatea profesională?


solutie : Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

In speta, tatal va reveni la munca in data de 04.06.2015.
Multumesc mult.

Toate cele bune!

:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire angajata din concediul de maternitate 2 ani roxannaboc roxannaboc buna ziua , avem o angajata care a intrat in concediu crestere copil in data de 20.10.2013.contabila noastra i-a comunicat ca incepe activitatea pe ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu de ingrijire si crestere copil folette folette Fetita mea e nascuta pe 24 iulie. Eu am prins varianta cu 2 ani de concediu de ingrijire si crestere copil. Cand trebuie sa ma intorc la munca, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului comandanut comandanut sotia mea a nascut pe 1.06.2011 dar dosarul pentru indemnizatie a fost depus pe 4 .08.2011 pentru o perioada de 2 ani . pana cand va primi indemnizatie si pe ... (vezi toată discuția)