avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil/ 1 luna obligatorie tatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil/ 1 luna obligatorie tatal

Buna ziua!

Sotul meu trebuie sa efectueze o luna de concediu ingrijire copil. Pt asta are nevoie de adeverinta de suspendare a activitatii pe perioada respectivei luni; copilul s-a nascut in 3 iunie, el trebuie sa aiba concediu pana in data nasterii copilului sau inclusiv ? mai exact, perioada pt care e nevoie de suspendare este: 4 mai- 3 iunie? sau 3 mai- 2 iunie? Acea luna de concediu are 30 sau 31 zile? Stiu ca e usor sa calculez cu 31 zile ca sa fie acoperit,dar nu as vrea sa pierd eu o zi la indemnizatia mea de crestere a copilului.
Asadar pentru o decizie de suspendare corecta,imi puteti sugera care e perioada corecta a concediului de o luna pt conceidu crestere copil a tatalui?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: roxete , utilizator 12:55, 16 Mai 2015
1. Daca copilul este nascut pe 3 iunie atunci ultima luna de CCC este 4 mai - 3 iunie.

2. Concediul crestere copil (CCC) se acorda pana inclusiv in ziua de nastere.

3. Tatal copilului nu este obligat sa intre in CCC cel putin o luna dar chiar daca nu o face sau nu se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.

4. Faceti socoteala si s-ar putea sa fie mai convenabil (financiar) sa nu intre acea luna in CCC.
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc!
Se poate ca tatal sa nu intre in concediu si sa beneficiez eu in continuare de CCC? Din ce stiu, eu tot cu 11 luni de indemnizatie raman, chiar daca el nu isi ia acea luna de CCC.
Legat de perioada suspendarii activitatii tatalui, daca isi ia concediu din 3 mai pana in 3 iunie si nu din 4 mai cum ati sugerat Dvs, se pierde o zi din indemnizatia mea?

Multumesc inca o data.:)
1. - In raspunsul meu anterior, la pct.3, ca fie ca intra sau nu tatal in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- Nu puteti beneficia dvs. de acea luna de CCC rezervata tatalui.

2. Tatal are rezervata cel putin o luna de CCC asa ca poate sa intre i CCC si pe perioada 3 mai - 3 iunie dar pierdeti dvs. o zi de CCC (si de indemnizatie).
Buna ziua!

pentru suspendarea contractului de munca al sotului care va beneficia de o luna concediu crestere copil, ce tip de suspendare sa aleg in Revisal?(art 51, alin 1 lit (a)crestere copil pana la 2 ani/3 ani cop ci handicap? sau lit (c)- concediu paternal?) Ori niciuna dintre cele doua si exista o a treia valabila?

va multumesc!

Suspendarea c.i.m. pentru intrarea in CCC se face in baza art.51 lit.a C.mun.
Acesta va fi articolul cu care veti inregistra in REVISAL.

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate indemnizatie crestere copil roxete roxete Buna ziua! Sotul meu trebuie sa efectueze o luna de concediu ingrijire copil. Pt asta are nevoie de adeverinta de suspendare a activitatii pe perioada ... (vezi toată discuția)
De cate zile libere beneficiaza tatal la nasterea copilului anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune , va rog, de cate zile libere beneficiaza tatal, daca copilul s-a nascut dupa 01.04.2012 ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pana la 2 ani ioana_nt ioana_nt 1.Am un salariat care doreste sa-si ia concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, deoarece sotia nu lucreaza.Copilul s-a nascut pe ... (vezi toată discuția)