Acum ceva timp am divortat pe cale amiabila la notar. Avem un copil minor care am stabilit sa aiba locuinta la mama. Eu am prin conventia incheiata dreptul de relatii personale cu minorul zilnic si plata unei pensii alimentare in natura.
Problema este ca mama nu respecta actul notarial. Spune ca pot vedea copilul cand vrea ea si cum vrea ea. Eu nu am nici o luna intarziere la plata pensiei alimentare in bani, chiar depasind prin produse cumparate copilului suma alocata. De multe ori imi da de inteles ca poate influenta copilul sa nu mai vrea sa vina la mine.
Ce se poate face in acest caz? Acel act notarial are valoare?
NU, nu am sa renunt. De asta am si intrebat si aici. Dar am vrut sa stiu care este procedura, daca sa mai incerc la alti executori sau direct in instanta. Daca dreptul la vizita este dat de o instanta are mai multa valoare juridica?
Daca nu aveti efectiv ore si date concrete in act, e cam greu de executat! Veniti dimineata, spune ca zilnic, dar nu poate trezi copilul. Sau ca zilnic, dar pe la 5, asa... sau a plecat cu bunica sau pe la 7-8 p.m., cand executorul nu mai vine, sa fim seriosi!
1. Nu dati mai multi bani.
2. Notificati doamna sa se prezinte intr-o zi sa luati minorul cf. program de vizitare si sa-i dati pensia in natura.
3. Mergeti in instanta.
4. Nu-i dati mai multi bani, ii puteti da mai multe alimente sau hainute pentru copil, dar nu bani. Veti pierde posibilitatea de a plati in natura daca oferiti bani si nu produse.
5. Contactati un avocat.