avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Importanta numarului de asociati intr-un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Importanta numarului de asociati intr-un SRL

Daca un SRL are 3 asociati, fiecare avand 33% din partile sociale, iar unul din asociati doreste sa imparta acele 33% ale sale cu o alta persoana, cu ce poate influienta acea persoana activitatea firmei?

Stiu ca deciziile se iau cu dubla majoritate, dar actul constitutiv va prevedea contrariul. Sunt interesat daca poate avea orice alta influenta acea persoana.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
aelex, utilizator

Alte discuții în legătură

Parti sociale guest13 guest13 Daca infiintez o firma noua (srl) cu inca un asociat (60%-40% eu avand 60% dar celalalt asociat are mult mai mult capital si nu vreau pe viitor sa preia ... (vezi toată discuția)
Decizia in srl lavitahi lavitahi Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL in care vom fi 2 asociati: eu o sa am 80% iar celalalt partener va avea 20 %. M-ar interesa puterea de decizie, adica ... (vezi toată discuția)
Majoritate absoluta in srl - definitie? vlad_a_anca vlad_a_anca ce se intelege mai exact prin majoritate absoluta, in cazul unui SRL, avand in vedere ca legislatia nu prevede o definitie decat in cazul SA-urilor si in ... (vezi toată discuția)