Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

EVALUARE RISCURI

Buna ziua, ce altfel de evaluare decat cea a riscurilor de sanatate pot cere cei de la Sanatate in control?
am inteles ca au cerut o evaluare dar nu cea a riscurilor profesionale care se face in cadrul SSM-ului ci alta.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:17, 12 Martie 2015
: până la sfârşitul acestui an, patronii au obligaţia să-şi facă, bineînţeles contra cost, evaluarea riscului la securitatea fizică în propriile firme • scopul oficial al acestui audit este reducerea infracţionalităţii, prin amenajarea spaţiilor de producţie sau de vânzare, în aşa fel încât infractorii să fie ţinuţi la distanţă • în realitate însă, mulţi patroni văd această obligaţie doar ca pe o corvoadă şi cheltuială în plus • analiza de risc va fi, însă, o condiţie obligatorie, în momentul participării la o licitaţie • firmele care nu vor respecta această obligaţie riscă amenzi usturătoare, de la 5.000 la 10.000 lei • cea mai ieftină evaluare, cum ar fi cea pentru un banal chioşc de cartier, costă circa 1.000 lei :Sa nu fie vorba de asta;)
Inspectorii de sanatate publica nu cer evaluarea riscului firmei la securitate fizica, pentru reducerea infractionalitatii. Politia judiciara se ocupa cu acest aspect.
Evaluarea riscurilor mentionata in Legea ssm nr.319/ 2006 poate fi solicitata si de catre inspectorii sanitari. In evaluarea riscurilor profesionale se are in vedere inclusiv toxicitatea produselor vehiculate si influenta acestora asupra starii de sanatate a lucratorilor.
Toxicitatea produselor vehiculate poate conduce la inregistrarea de boli profesionale si/ sau boli legate de profesie, domenii aflate in vedere de catre inspectorii sanitari.
Intrebati "sursa" (care v-a sugerat ca inspectorii sanitari cer si alte evaluari), la ce s-a referit.
Daca tot mergem pe ghicite eu cred ca e vorba de fisa de identificare a factorilor de risc profesional.
ART. 16 din HOTARARE nr. 355/2007 actualizata
(1) Examenul medical la angajarea in munca se face la solicitarea angajatorului, care va completa fisa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevazut in anexa nr. 2, si fisa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevazut in anexa nr. 3.

Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2015
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa/fisele de identificare a factorilor de risc profesional mano0911 mano0911 Buna ziua, Cui revine responsabilitatea completarii fiselor de identificare a factorilor de risc profesional? Eu ca manager de echipa am vreo ... (vezi toată discuția)
Fisa de solicitare a examenului medical la un srl miki72 miki72 buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am infiintat in SRL avand ca obiect de activitate consultant tehnica (cod CAEN 7112), sunt unic ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii crystyna04 crystyna04 Cine completeaza fisele de identificare a factorilor de risc profesional-lucratorul SSM/angajatorul/medicul de medicina muncii/coordonatorul departamentului ... (vezi toată discuția)