avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... MEDICINA MUNCII
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

MEDICINA MUNCII

Cine completeaza fisele de identificare a factorilor de risc profesional-lucratorul SSM/angajatorul/medicul de medicina muncii/coordonatorul departamentului medicina muncii?Va intreb pentru ca din legislatie eu nu inteleg.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:17, 4 Februarie 2017
Daca cititi cu atentie HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, veti intelege cu siguranta.
-art.9 al.(5) Examinarile medicale profilactice se efectueaza in baza fisei de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevazut in anexa nr. 3, completata in mod obligatoriu la toate rubricile si semnata de catre angajator.
In anexa 3 (respectiv in anexa 2 la HG nr.1169/ 2011) se observa ca semnatarii sunt angajatorul si lucrator desemnat/ serviciul intern de prevenire si protectie.
Fisa de identificare a factorilor de risc se completeaza in baza materialului privind identificarea si evaluarea riscurilor profesionale la locul de munca conform prevederilor
-art.5
al.(1) Angajatorul trebuie sa se afle in posesia unei evaluari a riscului asupra sanatatii lucratorilor.
al.(2) Evaluarea riscului asupra sanatatii se actualizeaza daca s-au produs schimbari semnificative din cauza carora evaluarea ar fi depasita sau atunci cand rezultatele supravegherii sanatatii o impun.
-art.16 al.(6) Medicul specialist de medicina muncii, in baza fisei de solicitare a examenului medical la angajare, fisei de identificare a factorilor de risc profesional, dosarului medical si a examenelor medicale efectuate, completeaza fisa de aptitudine cu concluzia examenului medical la angajare: apt, apt conditionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorii si medicina muncii Octavia Turbatu Octavia Turbatu http://www.legislatiamuncii.manager.ro Potrivit art. 6 din Legea securitatii si sanatatii in munca 319/2006, angajatorul are obligatia de a asigura ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie voinea severica constantin voinea severica constantin cat este valabila adeverinta medicala eliberata de medicul de faminie -apt pentru munca. unde este reglementat? (vezi toată discuția)
Cim partial 2 ore Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, La un CIM partial cu 2 ore/zi la o fundatie nonguvernamentala mai tr facut si dosar medical? (vezi toată discuția)