avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare restantieri la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare restantieri la intretinere

Buna ziua,

daca legea spune clar ca putem actiona in instanta restantierii dupa 3 luni de neplata a intretinerii, de ce vin unii cu idei precum notificare prealabila prin scrisoare recomandata, mediere, instiintare prin avocat (platit din banii asoc fara posibilitatea de a-i recupera)? Mai sunt alte dispozitii aplicabile restantierilor din asociatiile de proprietari decat prevederile din 230/2007 si 158/2007 ??
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 20:38, 10 Aprilie 2019
Mai exista dispozitiile conexe care prevad parcurgerea procedurii prealabile-mentionata si de dvs=notificarea oficiala
Nu poti sa-l dai in judecata daca nu faci dovada in fata instantei ca l-ai instiintat personal: prin recomandata sau prin notificare trimisa prin executor judecatoresc. Asa e legea ...
Este mai ieftina si mai eficienta (uneori) o notifificare si o intelegere intre asociatie si restantieri, sunt unii care daca se vad dati in judecata nu mai achita pana nu au hotarare judecatoreasca, daca tot achita cheltuieli de judecata, macar sa stie pentru ce. Asa ca o intelegere pe cale amiabila este mai rapida si mai usoara de facut.
Le-am trimis demult notificari, dar direct in cutia postala, nu recomandate si nici prin executor. Mi-au si confirmat ca le-au citit, dar atat...nu s-a intamplat nimic in continuare. Cu ce ma ajuta o alta notificare pe care mai dau si bani? cum dovedesc ca am trimis o notificare prin scrisoare recomandata, scrie pe chitanta de achitare ce continut are scrisoarea? si daca scrie asta, este dovada ca si continutul este ceea ce am scris ?? la posta respectivul o sa intrebe de unde este scrisoarea si daca afla ca este de la asociatie nu o s-o ridice, pt ca o sa stie despre ce este vorba...si daca nu o ridica, o sa spuna ca nu a fost notificat sau ca nu a stiut pt ca n-a gasit instiintarea de ridicare a recomandatei in cutia postala...cei care nu platesc sunt smecheri unsi cu toate alifiile si stiu cum sa se eschiveze, cred ca au avocati care ii invata tot felul de chichite "avocatesti", cum sa scape din situatii ilegale pe motive de lipsa de stampila sau de propozitie care sa specifice nu stiu ce. Iar unul dintre ei nici nu locuieste acolo, vine f rar, deci cand isi va goli cutia postala avizarea va fi demult expirata si scrisoarea returnata asociatiei.
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
coryzalia, utilizator
Stimata doamna, in fata judecatorului trebuie sa faceti dovada ca l-ati instiintat oficial.
Asa e construita justitia la noi...

Alte discuții în legătură

Actiune in justitie pentru recuperare datorii dan_crihan dan_crihan Buna ziua, Pentru recuperarea datoriilor la cheltuielile de intretinere de la un rau platnic; Va rog sa ma clarificati in urmatoarele probleme: a) daca ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are asociatia inainte de a chema in judecata pentru restante intretinere? eugen82 eugen82 Legea 230/2007 spune ca asociatia are dreptul de a actiona in judecata proprietarul care are restante dar numai dupa 90 de zile de intirziere la plata. Ce ... (vezi toată discuția)
Mediere sau actionare in instanta restantier? mihaela6202 mihaela6202 Avem restantieri in bloc, cu sume mai mari sau mai mici de plata, dar mai vechi de 90 zile. Ce sanse de reusita sunt in caz de mediere in comparatie cu ... (vezi toată discuția)