avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In cazul meu se poate aplica legea bunei convietuiri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In cazul meu se poate aplica legea bunei convietuiri?

Buna ziua ,locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje iar apartamentul meu se afla la etajul 2.Sub mine la etajul 1 nu locuieste nimeni de vreo 10 ani . Apartamentul de jos nu este incalzit si din aceasata cauza am probleme cu perchetul ,covoarele si mobila care au mucegait. Am discutat cu proprietarul despre problema dar nu am ajuns la nici o intelegere.Raspunsul lui la problema aceasa a fost o ridicare din umeri si atat. Mentionez ca proprietarul locuieste in Italia de vreo zece ani si vine in tara foarte rar si sta o saptamana sau doua.Ce sa fac ? M-am saturat de mirosul de mucegai din apartament .
Cazul dvs nu se incadreaza in prevederile Legii 61/1991 republicata pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.
Blocul are încălzire centrală și vecinul este neracordat?

Rezolvare doar prin Acțiune în instanță -răspundere civilă delictuală, -
E dificil, lung, costisitor, implica expertiza, una sau mai multe. De aceea, va recopmand sa apelarti la o mediere sau o negociere oficiala, caz in care puteti sa incheiati o intelegere in sensul de a face o singura expertiza, stabiliti obiectivele de comun acord si va asumati rezultatele.
E foarte posibil ca o inaltare a imobilului cu o podea falsa sub care sa existe izolatie sa rezolve problema. Unele tipuri de podea pot fi mai ieftine si cu mai putina bataie de cap decat expertize, altele nu...
Asa incat, intai vorbiti cu un proiectant si apoi cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! sunt proprietara apartament la bloc etaj 4/4. bucătăria ... irinucairinuca23 irinucairinuca23 Bună seara! Sunt proprietara apartament la bloc etaj 4/4. Bucătăria este lipită de dormitorul apartamentului vecin. Apartamentul vecin nu este ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc alinatug alinatug Buna ziua. Va rog daca stie cineva sa-mi ofere o solutie la problema mea. Aici e vorba de fratele meu dar am sa vorbesc in numele lui. In anul 2008 am cumparat ... (vezi toată discuția)
Obligatii ale locatarilor padurenicoleta padurenicoleta Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje la etajul 1.in apartamentul de sub al meu nu sta nimeni de cativa ani.Blocul nu are incalzire centrala.Deoarece apartamentul ... (vezi toată discuția)