avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

terasa bloc

Buna ziua. Va rog daca stie cineva sa-mi ofere o solutie la problema mea. Aici e vorba de fratele meu dar am sa vorbesc in numele lui. In anul 2008 am cumparat un apartament la ultimul etaj , respectiv 7 al unui bloc de locuinte, la acea vreme fiind cedata terasa unei firme de constructii pentru construirea de mansarde. In acel moment nu aveam probleme cu izolatia terasei. Respectiva firma de constructii a izolat blocul, a facut curat pe casa scarii si a schimbat usa de la intrare insa nu a mai continuat cu constructia mansardelor la ultimul etaj avand in vedere ca a venit criza si firma de constructii nu a mai reusit sa vanda nici ce avea construit pana in acel moment. Din anul 2009 am inceput sa am probleme cu izolatia. Am tot sunat persoana care detine firma de constructii pentru ca efectiv imi ploua in casa si alta solutie nu aveam, autorizatia era inca valabila insa m-a tot dus cu vorba de la o luna la alta fara sa faca nimic. Intre timp autorizatia de constructie a expirat, in acest moment din cate am inteles ca sa poata construi trebuie sa aiba acceptul locatarilor de la ultimul etaj. Mi-as da si acum acceptul daca s-ar incepe constructia mansardelor insa am inteles ca respectiva firma a vandut "afacerea" unei alte firme. Pentru ca anul trecut mi s-a nascut al doilea copil am incercat sa merg la asociatia de prorietari sa vedem o solutie pentru refacerea terasei dar mi s-a intors spatele motivand ca s-a facut izolatia in 2007, ca nu mai sunt dispusi sa mai cheltuie bani cu izolatia terasei si ca eu sunt singurul vinovat pentru ca mi-am luat apartament la ultimul etaj. Mentionez faptul ca totul a avut loc verbal.

Pentru ca trebuie sa mi se nasca copilul si nu puteam sta in umezeala, miros de mucegai si tot tacamul am facut un efort financiar imens (avand in vedere ca salariile au scazut si rata la apartament a crescut fiind acum 2500 lei) si am refacut terasa in regie proprie, cu firma ma ajungea 10.000 lei iar in regie proprie m-a ajuns 3.400 lei. Am renovat apartamentul dar bucuria nu a tinut mult, pana in iarna cand am avut iar probleme cu izolatia si fiind nevoit aproape zi de zi sa urc pe bloc sa dau zapada jos pt a nu-mi inunda casa. In una din dimineti cand s-a trezit sotia, covorul in camera de zi plutea, din prize si intrerupatoare curgea apa si numai un miracol a facut ca atunci cand s-a curentat sa nu se intample ceva groaznic, era cat pe ce sa clacam. Am fost pe bloc, am dat toata zapada si apa jos de pe bloc, am uscat cum am putut si am inceput sa turnam smoala pentru ca asta era singura solutie pe care am gasit-o la momentul respectiv si multumim lui Dumnezeu ca nu au mai fost probleme pana acum insa cu siguranta este o solutie de moment. In casa , in special in camera de zi, este un miros puternic de mucegai si nu mai pot financiar sa o iau de la capat fara sa am certitudinea ca nu ma apuc de curatenie si in 2-3 luni iar sunt inundat. Am mai vorbit cu 2 constructori care mi-au spus ca singura solutie este constructia unei sarpante dar nu stiu cum pot face acest lucru daca asociatia nu doreste si eu nu am cu ce.

In acest moment mi-as dori sa gasesc o solutie pentru ca asociatia de proprietari sa inceapa constructia unei sarpante dar nu cred ca acest lucru se poate rezolva amiabil daca ei nu au fost de acord cu izolarea terasei cu carton. Ma pot ocupa personal de tot daca mi se da imputernicire dar sa achite toti locatarii blocului avand in vedere ca terasa este bun comun.

Va rog sa ne credeti ca suntem la capatul puterilor, nu mai stim cum sa iesim din situatia asta si am rugamintea sa ne dati o idee , un sfat, orice credeti ca ne poate ajuta pentru a demara constructia sarpentei prin asociatia de proprietari!

Practic, dorim sa stim daca din punct de vedere legal putem obliga asociatia sa construiasca sarpanta si care sunt pasii de urmat [EDIT], orice informatie este binevenita !

Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
elga50, moderator
Terasa imobilului este partea comuna a carei intretinere si reparatie intra si implica responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
De regula reparatiile/hidroizolatiile partiale nu garanteaza efectul scontat,si nu acorda garantia lucrarii
Sesizati oficial presedintele de asociatie cu problema cu care va confrintati si solicitati analiza si demararea demersurilor pentru executare hidroizolatie noua
Eventual daca lucrarea din 2007 a avut garantie,asociatia de proprietari poate notifica executantul sa execute reparatiile in garantie
Daca la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu dezinteres sesizati oficial serviciul de specialitate din primarie
Hidroizolatia din 2007 a avut garantie 2 ani, a iesit din garantie cu putin timp inainte sa avem probleme.

Multumesc pentru raspuns !
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
alinatug, utilizator
O hidroizolatie a terasei are garantie 10 ani, nu 2.
Multumesc, exista vreo reglementare in acest sens? Din ce an? Asta mi-a zis presedintele asociatiei, ca izolatia a avut garantie 2 ani.
La contractul de executie aveti si o garantie.
In asemenea lucrare nu se da o garantie de 2 ani. Asta ar fi bataie de joc.

Alte discuții în legătură

Mansardare terasă bloc NeluAlda NeluAlda Bună ziua, Am o nelămurire privind reparaţia hidroizolaţiei blocului. De 20 ani asociaţia de proprietari nu a efectuat reparaţii ale imobilului. În ... (vezi toată discuția)
Peticire hidroizolatie, garantie lucrare zasul121 zasul121 Buna ziua, In urma reclamatiei proprietarilor de apartamente de la ultimul etaj cu privire la infilitrari din cauza hidroizolatiei veche ( reabilitata in urma ... (vezi toată discuția)
Probleme izolatie vasiledela4 vasiledela4 Buna seara am o problema cu igrasia din casa locuiesc la ultimul etaj acum 7 ani a fost izolat blocul pentru ca sub izolatie s-a infiltrat apa si a cazut o ... (vezi toată discuția)