avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

Buna ziua,

Sotul meu in varsta de 38 de ani a fost diagnosticat la varsta de 16 ani cu poliartrita reumatoida. Boala e evoluat in tot acest timp dar fara a pune mari probleme pana in urma cu vreo 2 ani, dar acum din cauza acestei boli a facut si alte complicatii cum ar fi insuficienta renala cronica, hipertensiune iar in acest moment se fac investigatii deoarece sunt suspiciuni destul de mari ca ar suferi si de lupus eritematos. Deoarece problemele renale necesita deplasarea si internarea lunara la Bucuresti, problemele reumatice sunt din ce in ce mai severe iar costul tratamentului este foarte mare s-a decis sa-si depuna actele pt incadrarea in grad de handicap. Desi deformarile la maini si picioare sunt evidente si a prezentat acte doveditoare din care reieseau complicatiile cauzate de boala a primit incadrare in grad de handicap mediu! In momentul in care am vrut sa facem contestatie ni s-a spus de catre angajatii de la asist sociala ca mai bine refacem dosarul si sa aducem si referat de la nefrolog cu diagnosticul de insuficienta renala cronica si atunci se incadreaza in gradul 2 accentuat. Am refacut dosarul, cu referat de la nefrolog, cardiolog, reumatolog, o multime de analize din care reieseau complicatiile cauzate de boala si totusi decizia a iesit cu grad mediu! Ce se mai poate face in acest moment? Pt contestatie ni s-a spus sa completam un formulat tipizat la care nu se poate specifica sau adauga nimic..... si ca raspunsul dureaza 5 luni!!!! Cum putem sti ca nu au fost scoase acte din dosar? Exista si alta modalitate de a depune contestatie sau sa specificam cumva toate actele depuse? Sunt si alte conditii pt incadrarea in grad de handicap accentuat in afara de starea avansata de boala? Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns pt ca nu stim cum sa procedam mai departe. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena.1980 , utilizator 10:04, 20 Martie 2015
Nu ma poate ajuta nimeni?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am ... Mariorica1970 Mariorica1970 Buna seara! Sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am fost diagnosticata cu poliartita reumatoida std 1......fac tratament urat,am ... (vezi toată discuția)
Hidronefroza congenitala - incadrare in grad de handicap stefan2012 stefan2012 am un baiat de 7 ani si acuma o luna a fost diagnosticat cu hidronefroza stanga grad 4,rinivhi drept hipertrofiat compensator,hipetrofie ponderala ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto pentru persoanele cu handicap simclaudia simclaudia Buna, sunt o persoana cu handicap, adica sufar de o boala cronica LUPUS ERITEMATOS SISTEMIC.Vreau sa stiu daca la inmatricularea unei masini sunt scutita de ... (vezi toată discuția)