avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INMATRICULARI AUTO PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INMATRICULARI AUTO PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP

Buna, sunt o persoana cu handicap, adica sufar de o boala cronica LUPUS ERITEMATOS SISTEMIC.Vreau sa stiu daca la inmatricularea unei masini sunt scutita de taxe?Mentionezca am un certificat care atesta ca am acest handicap.Va rog sa-mi dati un raspuns. si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:47, 31 Octombrie 2009
Art. 26. – Persoanele cu handicap fizic grav şi accentuat beneficiază de scutire de la plata taxelor vamale şi accizelor, după caz, pentru introducerea în ţară, o dată la 5 ani, la alegere, de motociclete, motorete sau autoturisme, adaptate special pentru transportul persoanelor cu handicap, pentru folosinţă proprie. numai cei cu gradul "grav" sau "accentuat", clasificari definite in articolul 85 din aceasi lege: Art. 85. – 1) Gradele de handicap sunt: uşor, mediu, accentuat şi grav. 2) Tipurile de handicap sunt: fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare.
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, conform HG nr.751/2018 persoanele angajate care au cetificate de handicap conform legii nr.448/2006, art. 86 alin(2) ( handicap: fizic, vizual, ... (vezi toată discuția)
Beneficiar locuinta prin anl enacheflorinconstantin enacheflorinconstantin O persoana cu grad de handicap accentuat, care locuieste cu parintii, poate beneficia de acordarea unei locuinte prin programul ANL in aceeasi localitate? Care ... (vezi toată discuția)
Cod boala g83...grad handicap? evyM evyM Buna Ziua ! V-as ruga sa-mi spuneti ...Codul G83 G32 la ce grad de handicap se incadreaza(daca se incadreaza )? Deci o persoana cu acest cod ,are dreptul la ... (vezi toată discuția)