Am si eu o intrebare: In ce grupa de munca se incadreaza conducatorii auto care transporta materiale periculoase,( mai precis clasa I exploziv de mină ) in momentul de fata? Am inteles ca dupa 1990 s-a scos grupa pentru aceasta categorie. Va multumesc mult.
Incadrarea in grupa de munca, se realizeaza in prezent in baza Legii pensiilor publice nr.263/ 2010 cu oficiarile si completarile ulterioare.
Pentru a beneficia de conditii speciale de munca, firma la care lucrati, activitatea desfasurata si meseria trebuie sa fie nominalizate in anexa 2si 3 la lege. In cadrul firmei, daca exista nominalizarile mentionate mai sus, in anexa la contractul colectiv de munca/ decizia scrisa a conducatorului unitatii trebuie sa fiti nominalizat ca meserie/ beneficiar de conditii speciale de munca.
Pentru conditii deosebite de munca, firma trebuie sa detina avizul, anual, obtinut de la ITM pentru locurile de munca/ activitatile/ meseriile care se incadreaza in grupa de munca, iar la nivelul firmei sa fiti nominalizat prin decizia conducatorului unitatii.