avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Receptie lucrari casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Receptie lucrari casa

Buna ziua.
Am construit si locuiesc la casa de 5 ani. Casa am declatat-o la primarie si platesc impozit pe ea. Nu am facut receptia lucrarilor si nu am achitat la cadastru ultima taxa.
Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri:
- nu vreau sa vand casa deci nu o intabulez, dar e obligatoriu sa fac receptia lucrarilor? Cat ma costa?
- la inspectoratul in constructii am platit la inceperea lucrarilor 0.1% din valoarea casei/lucrarilor, ce taxa mai am la final si care sunt penalitatile avand in vedere ca autorizatia de constructie a expirat de 5 ani?
- care e ordinea Inspectorat, receptie, primarie....cum procedez?

Va multumesc si astept cu interes vesti!
Cel mai recent răspuns: Remus-Ionut , utilizator 13:12, 24 Martie 2015
trebuie sa mergi la primaria de care apartii,va trebuii sa mai platesti o taxa (diferenta de taxa de cind ai inceput lucrarile si pina acum).Vor veni la receptie iar dupa aceea iti vor recalcula taxa.La mine in cei doi ani de autorizare a lucrarilor s-a modificat taxa si a trebuit sa platesc diferenta..Dupa car vei primi un certificat constatator.Mult succes si .......rabdare!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces_verbal receptie Polescu_Paul Polescu_Paul Am facut o casa la tara( cu autorizatie de construire) ,pe care am terminat-o in 2004.Am anuntat primaria de terminare constructie ,moment din care am si ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua feel feel Buna ziua, Va rog sa ma indrumati. Am construit o caza in baza unei AC ce expira in 25.11.2010. Am realizat receptia finala a lucrarilor in 09.11.2010. ... (vezi toată discuția)
Taxa receptie casa bogdanrusu91 bogdanrusu91 In anul 2010 am obtinut de la primaria Vaslui o autorizatie de constructie casa. In 2011 am facut receptia si intabularea constructiei respective. Sunt la zi ... (vezi toată discuția)