avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa receptie casa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa receptie casa

In anul 2010 am obtinut de la primaria Vaslui o autorizatie de constructie casa. In 2011 am facut receptia si intabularea constructiei respective. Sunt la zi cu toate taxele in primarie. Acum 3 zile, am primit o notificare de la Inspectoratul in Constructii, aducandu-mi la cunostinta faptul ca Primaria Vaslui a comunicat procesul verbal de terminare a lucrarilor la incheierea carora trebuia efectuata regularizarea si achitarea cotelor de 0.7%, conform legii 10 din 95 si 0.1% conform legii 50 din 91, prima reprezentand 1288 lei + penalitati 1288 lei, respectiv 184 lei + penalitati 184 lei.
Vreme de 5 ani de zile nu am fost informat de nimeni in legatura cu aceasta taxa. Se poate face ceva in acest sens, de vreme ce primaria nu mi-a zis nimic in legatura cu aceasta taxa? Mi se pare absurd sa mi se ceara aceste penalitati de 100% dupa ce 5 ani de zile nu am primit nici macar o atentionare!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:01, 24 Noiembrie 2016
Se presupune ca toata lumea cunoaste legea si din acest motiv se spune ca "necunoasterea legii nu te absolva de raspundere". La receptie ar fi trebuit sa participe si un reprezentant din partea ISC si care v-ar fi intrebat de plata taxelor catre ISC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de 0.1 si 0.7 pentru cladiri noi si penalizarile aferente, neplatii pinselman pinselman Buna ziua, Am primit de la Inspectoratul de stat in constructii, o adresa ca nu am platiti taxa de 0.1 % si 0.7 % pentru o constructie noua. Cladirea s-a ... (vezi toată discuția)
Regularizare taxa autorizatie / taxa isc ikozma ikozma Buna ziua, Am vazut ca s-a mai discutat subiectul acesta, insa tot nu am inteles exact cum se face regularizarea. Valoarea lucrarilor declarata la ... (vezi toată discuția)
Taxa isc pt. case terminate denisj denisj Buna la toata lumea, as dori sa intreb cat se plateste taxa ISC pentru case noi construite. Si eventual care este legea in vigoare (nr/anul). Multumesc ... (vezi toată discuția)