avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cine raspunde?
Discuție deschisă în Executare silită

Cine raspunde?

sora mea a dat masina proprietate baiatului ei care a circulat fara rovinieta
a primit in 2011, 3 amenzi pe care sora mea le-a platit in 2013
acum executorul judecataoresc a instituit executare silita pt una din amenzicare au fost platit deja, urmand sa se puna poprire si pt celelalte doua amenzi cu cheltuieli catre executor separat pt fiecare
Sora mea a suferit un atac cerebral si ii este f greu sa alerge sa descurce incurcaturile facute din neglijenta altora, nici bani nu are decat o pensie de 800 lei din care a inceput sa ii opreasca
in plus cheltuielile impuse de exec sunt de 600 lei
cum poate sora mea sa scape de aceasta pedeapsa nemeritata? mentionez ca sora mea a avut numele trecut gresit pe cuponul de pensii, imediat ce si-a remediat numele a primit o prima poprire deocamdata
deci cine este in masura sa raspunda acum si ce se poate face?

Cel mai recent răspuns: dogarudobra , utilizator 20:26, 25 Martie 2015
Faceti contestatie la executare la judecatorie, daca mai sunteti in termenul de 15 zile de cand ati luat la cunostinta si depuneti dovada achitarii amenzii.
Cred ca executarea se face pt despagubirea de 28 de euro si nu pt amenda.
va rog sa imi spuneti pt ce despagubire 28 de euro?
chiar daca a platit amenda?
este corect ca cineva sa fie sanctionat de 2 ori pt o fapta?
multumesc!
Pe vremea aia se datora si despagubire, o data amenda fapta in sine- ca ati circulat fara rovinieta, insa solicitau si despagubire - tariful reprezenta suma pe care a pierdut-o cnadnr prin faptul ca nu v-ati cumparat rovinieta, practic cat ati fi platit pt un an. Mai rau, datorati tarif de despagubire la fiecare proces verbal , de parca ati fi putut sa luati rovinieta in fiecare zi.

Art. 8 og 15/2002

(1) Fapta de a circula fără a deţine rovinietă valabilă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

(2) Cuantumul amenzilor contravenţionale prevăzute la alin. (1) este prevăzut în anexa nr. 2.

(3) Contravenientul are obligaţia de a achita, pe lângă amenda contravenţională, cu titlu de tarif de despăgubire, în funcţie de tipul vehiculului folosit fără a deţine rovinieta valabilă, sumele stabilite potrivit anexei nr. 3.

(31) Agentul constatator va face menţiune în procesul-verbal de constatare a contravenţiei şi despre contravaloarea despăgubirii şi modul de achitare a acesteia. Despăgubirea se va achita în lei, la cursul de schimb stabilit potrivit prevederilor art. 6 alin. (1) şi (2), în contul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. şi va reveni acesteia ca venit extrabugetar.

s-a abrogat in 2012.
Contestati, oricum.

[ link extern ]
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita din partea directiei regionale de drumuri si poduri cu amenda platita la termen albatros64 albatros64 Buna ziua! as avea si eu o problema legata de plata amenzilor privind rovigneta. Acum trei ani,am fost surprinsa circuland pe drumul public,fara rovigneta in ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta - tarif de despagubire ionutt ionutt Buna ziua! Cunoaste cineva regimul juridic al tarifului de despagubire aplicat alaturi de o amenda contraventionala pentru conducerea unei masini fara a ... (vezi toată discuția)
Executare silita-28 euro despagubire cnadnr andreiion88 andreiion88 Buna seara, In anul 2011 am primit 2 amenzi din partea cNADNR pentru ca am circulat in 2 zile consecutive peDN6 fara a avea rovinieta. Eu atunci am platit ... (vezi toată discuția)