avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta - tarif de despagubire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta - tarif de despagubire

Buna ziua!
Cunoaste cineva regimul juridic al tarifului de despagubire aplicat alaturi de o amenda contraventionala pentru conducerea unei masini fara a detine rovinieta?
Intr-o sentinta a fost inlocuita amenda contraventionala cu avertisment insa instanta nu a exonerat petentul de plata tarifului de despagubiri motivand ca este o despabubire asupra careia nu se poate pronunta.
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: ionutt , utilizator 14:36, 12 Ianuarie 2012
instanta nu poate modifica despagubirea. are o valoare prestabilita si stabilita de lege deci nu se punei in discutie majorarea sau micsorarea ei. instanta verifica doar daca aplicarea ei este legala. fie ca mergeti o zi sau 1 an fara rovigneta, despagubirea este identica.
Eu ma gandeam la exonerarea de plata a acelui tarif din moment ce amenda a fost inlocuita cu avertisment.
Poate sa-mi spuna cineva daca achitarea contravalorii rovinietei pentru un an de zile valoare care este egala cu cea mentionata de catre agentul constatator in procesul verbal (96 euro) este acelasi lucru cu achitarea tarifului de despagubire, deoarece cei de la politie au refuzat sa-mi inmaneze certificatul si mergem pe dovada prelungita. Va multumesc
Da, valoarea tarifului de despagubire este egala cu contravaloarea rovinietei pentru un an de zile.
Ce motiv au invocat cei de la politie?
Sotul meu a primit instiintarea de plata cu plata amenzii de 125lei si tarif de despagubire de 115,38lei (28 euro) pt ne-rovineta in 24.12.2010. A platit DOAR amenda.
1. este obligat sa plateasca si tariful de despagubire? daca nu o plateste ce se intampla?
2. poate contesta ceva juridic, tariful de despagubire?
3. trebuie neaparat sa trimita dovada plati, daca nu o trimite ce se intampla?

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala rovinieta Barbug Barbug Buna ziua, Am primit acum o saptamana o amenda de rovinieta din data de 30.11.2010 pe care am platit-o( 250 lei+ 25euro). Astazi mi-au mai venit inca doua ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa amenda rovinieta Alina1988 Alina1988 Buna ziua, As dori un sfat, poate din partea cuiva care a fost in aceeasi situatie. Iata problema tatalui meu: in anul 2011 a primit o amenda pentru lipsa ... (vezi toată discuția)
Executare silita amenda rovinieta cristina1993 cristina1993 la inceputul lunii decembrie 2010 am fost sanctionat de un agent al CNADR pt ca am circulat fara rovinieta. am platit amenda si tariful de despagubire. la o ... (vezi toată discuția)