avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita din partea Directiei Regionale de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita din partea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri cu amenda platita la termen

Buna ziua! as avea si eu o problema legata de plata amenzilor privind rovigneta.
Acum trei ani,am fost surprinsa circuland pe drumul public,fara rovigneta in urma caruia am primit dupa aproximativ 6 luni,4 amenzi. Nu a fost nici o problema,am gresit-platesc....eu,fiind plecata din tara,mama mea a achitat amenzile respective in termen de 48 de ore,adica jumatate din suma. In procesul verbal de constatare a contraventiei,la instiintare de plata,se specifica ca pe langa amenda contraventionala in lei,sa se achite si contravaloarea tarifului de despagubire potrivit art.8alin(3) din O G nr 15/2002,cu notificarile si completarile ulterioare,in valoare de 28 euro.
Intrebarea mea este daca trebuie platiti si acei 28 de euro,amenda fiind platita la timp,si ce reprezinta acei euro si daca este legal sa platesc aceeasi amenda si in lei si in euro,deoarece aseara am primit prin posta de le executorul judecatoresc o instiintare prin care C.N.A.D.N.R m-a dat in judecata si voi fi executata silit pentru acea suma de 28 de euro.
Va multumesc si astept urgent un raspuns din partea unui specialist



Suma primita de CNADNR drept valoare de despagubire reprezintă contravaloarea unei roviniete pe 12 luni.
Conform art. 8 alin. (3) din O.G. 15/2002, modificată ulterior, „
contravenientul are obligaţia de a achita, pe lângă amenda contravenţională, cu titlu de tarif de despăgubire, în funcţie de tipul de vehicul folosit fără a deţine rovinietă valabilă, sumele stabilite conform Anexei nr. 4”.


.
Art. 8. – (1) Fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda. Cuantumul amenzilor contraventionale prevazute la alin. (1) este prevazut în anexa nr. 2. (3) Contravenientul are obligatia de a achita, pe lânga amenda contraventionala, cu titlu de tarif de despagubire, în functie de tipul vehiculului folosit fara a detine rovinieta valabila, sumele stabilite potrivit anexei nr. 4. Agentul constatator va face mentiune în procesul-verbal de constatare a contraventiei si despre contravaloarea despagubirii si modul de achitare a acesteia. Despagubirea se va achita în lei, la cursul de schimb stabilit potrivit prevederilor art. 6 alin. (1) si (2), în contul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România S.A. si va reveni acesteia ca venit extrabugetar. (4) Contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia jumatate din minimul amenzii prevazute de prezentul act normativ, agentul constatator facând mentiune despre aceasta posibilitate în procesul-verbal.
multumesc pt raspuns! as mai avea o intrebare,daca se poate...eu am primit 4 amenzi...asta inseamna ca pt fiecare amenda platesc si o rovigneta?adica,4 rovignete? mentionez ca amenzile provin din aceeasi luna calendaristica a anului 2011,luna octombrie. Mentionez ca mama mea a platit de doua ori suma de 28 euro iar acum,dupa doi ani CNADNR-ul ma executa silit pt alti 56 euro. Este legal sa platesc 4 rovignete intr-o luna de zile?
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
albatros64, utilizator
Acum, ce puteti face e sa contestati executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta raoul_stef raoul_stef Buna ziua. Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta : am primit de la executor judecatoresc o decizie de executare silita pentru un debit de 28 euro la ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta simoc_adina simoc_adina Buna ziua Asi dorii o lamurire in privinta unor amenzi de rovinieta din anul 2011. Am circulat timp de 6 luni (iulie - decembrie ) fara rovinieta, din ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare cnadnr razvi_boss razvi_boss Buna ziua. in urma verificarii unui cont bancar, am constatat ca s-a dispus de catre un BEJ infiintarea popririi pt. suma de 535 lei, reprez. amenda 28 euro + ... (vezi toată discuția)