avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sot violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sot violent

Va scriu in speranta de a-mi da cateva sfaturi, cu privire la demersurile ce trebuiesc indeplinite in cazul unui divort al parintilor.
Situatia se prezinta in modul urmator: tatal meu este un om violent verbal, provoaca scandaluri din cauza unor nimicuri, cand are probleme la servici isi varsa nervii pe mama tipand, spargand lucruri in casa,practic ne-a abuzat psihologic de cand eram mici. Nu ne-a abuzat fizic pana acum, dar mi-e teama ca situatia sa nu se agraveze. A inceput sa ameninte ba ca se omoara, ba ca da foc apartamentului sau noua etc. Acum cativa ani a avut o tentativa de a da foc apartamentului aprinzand aragazul si aprinzandu-si tigarea, toate facute sub influenta alcoolului.
Parintii mei sunt coproprietari unui apartament cu 2 camere, o casa cu un teren la tara si o masina ce o foloseste numai tatal meu. De cand ma stiu tatal a contribuit doar cu bonurile de masa, neplatind nicio factura in casa.
Eu si fratele meu suntem majori si din cate stiu nu se admit in instanta marturiile noastre...inca nu a batut-o pe mama, dar tatal meu este genul de om care este in stare sa recurga la gesturi extreme si mi-e frica sa nu se intample ceva grav in cazul in care mama ii va mentiona ca ar dori sa divorteze.
El are mentalitatea urmatoare: daca nici mie nu mi-e bine nici voua sa nu va fie si mi-e frica in cazul in care aude de divort, sa nu dea foc casei de la tara si sa o oblige pe mama la partajare sa imparta si apartamentul.
Va intreb ce am putea face pentru a ne feri de furia lui si cum am putea fi siguri ca in cazul in care recurge la astfel de nebunii noi sa ne pastram apartamentul si sa nu mai avem de-a face cu el?
Cel mai recent răspuns: skeptic , utilizator 13:48, 25 Martie 2015
Formulati mai multe plangeri la politie cand este agresiv , astfel incat sa fie in atentia acestora. Atentionati si politistul de proximitate. Actiunea de divort poate fi introdusa independent de aceste plangeri. La divort se va audia orice alt martor in afara descendentilor.Daca paratul se prezinta la proces, si nu sunt minori in cauza ,poate declara ca este de acord si nu mai este nevoie de martori.
Am inteles multumesc mult.
Sa presupunem ca mama depune actele in vederea divortului, iar in acest timp tatal in stare de ebrietate da foc casei de la tara, ce se intampla in cazul acesta la partajare, apartamentul ramas va fi si el impartit? noi practic fiind nevoiti sa ne gasim o garsoniera?
Uitati-va si pe ordinul de protectie [ link extern ] /
In caz de distrugere a unui bun , in urma plangerii penale, va constituiti parte civila ( mama) si puteti in final sa pastrati apartamentul.
A fost vreodata internat tatal dvs. la psihiatrie ? Va spun ca va fi foarte greu . De ce ?
Legea spune : daca un bolnav psihic si/sau fizic face scandal , cearta etc. medicul il da afara din cabinet si de la internare . Bolnavul trebuie sa accepte de bunavoie internarea si/sau consultul la cabinet . Sau a fost consultat tatal de un medic la locuinta ? Iar daca si aici ar face scandal , mai mult nu stiu ce sa va scriu . E complicat . Sau sa va cautati un medic psihiatru , vorbiti cu el , ii povestiti despre tata si sa gasiti o modalitate ca medicul sa intre in locuinta ca un prieten , de exemplu , peste o luna si sa-l analizeze , sa mai glumeasca cu familia , o mica mancare preparata , lichide ca tatal tau sa nu-si dea seama despre ce e vorba .

Alte discuții în legătură

Partaj ... dupa o viata de chin... catalina-v catalina-v Buna Ziua, Am citit cateva din problemele legate de partaj care au mai fost postate pe forum, dar nu am gasit un raspuns la problema mea. Dupa 30 de ani de ... (vezi toată discuția)
Cum se pedepseste abuzul fizic si psihic intr-o casnicie? mia2009 mia2009 avem o problema cat se poate de serioasa in familie; este vorba de un sot (tatal)abuziv fizic si psihic si sotia batuta pana la supunere totala; noi copii (3 ... (vezi toată discuția)
Divort nina_crina nina_crina Buna ziua tuturor! am si eu nevoie de un sfat. dupa 20 de ani de casnicie parinti mei divorteaza fara partaj. in ultimi 10 ani mama a avut amanti unul dupa ... (vezi toată discuția)