avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Site-urile de tip Torrent Tracker
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Site-urile de tip Torrent Tracker

Site-urile care gazduiesc fisiere de tip torrent ale unor jocuri, filme, etc sunt legale pe teritoriul Romaniei? Daca nu doresc un temei legal.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:40, 1 Aprilie 2015
Art.143 din legea 8/1995, legea drepturilor de autor, zice ca e ilegal
Articolul 143

(1)Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda fapta persoanei care, fara drept, produce, importa, distribuie sau inchiriaza, ofera, prin orice mod, spre vanzare sau inchiriere, ori detine, in vederea comercializarii, dispozitive ori componente care permit neutralizarea masurilor tehnice de protectie sau care presteaza servicii care conduc la neutralizarea masurilor tehnice de protectie sau care neutralizeaza aceste masuri tehnice de protectie, inclusiv in mediul digital.
(2)Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda fapta persoanei care, fara a avea consimtamantul titularilor de drepturi si stiind sau trebuind sa stie ca astfel permite, faciliteaza, provoaca sau ascunde o incalcare a unui drept prevazut in prezenta lege:
a)inlatura in scop comercial, de pe opere sau de pe alte produse protejate, ori modifica pe acestea orice informatie sub forma electronica privind regimul drepturilor de autor sau al drepturilor conexe aplicabil;
b)distribuie, importa in scopul distribuirii, radiodifuzeaza ori comunica public sau pune la dispozitie publicului, astfel incat sa poata fi accesate, in orice loc si in orice moment, alese in mod individual, fara drept, prin intermediul tehnicii digitale, opere sau alte produse protejate, pentru care informatiile existente sub forma electronica, privind regimul drepturilor de autor sau al drepturilor conexe, au fost inlaturate ori modificate fara autorizatie .
Deci descarcarea de astfel de fisiere nu va fi pedepsita legal ?
Ba da, e posibil sa fie pedepsita in penal sau cerut daune in civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea copyrightului danutza40 danutza40 Buna ziua,va solicit din nou ajutorul in legatura cu patania unei amice!Zilele trecute s-a pomenit la usa apartamentului cu un domn si o doamna, inspectori, ... (vezi toată discuția)
Traducerile tehnice ºi dreptul de autor IBH IBH Buna seara, Va rog sa imi raspundeti daca este necesar acceptul prealabil al realizatorului unei documentatii tehnice, articol, carte etc., in vederea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - online / plagiat enisirin enisirin Ce metode se gasesc pentru a sanctiona folosirea si preluarea fara precizarea unui surse pentru creatiile proprii?Imi puteti indica va rog o lege sau vreun ... (vezi toată discuția)