avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire detectiv particular
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire detectiv particular

În cursul lunii decembrie 2014, am fost urmăriţi eu si prietenul meu ,respectiv maşina pe care o conducem şi care o ţinem în parcarea blocului unde locuim, de o maşină de culoare neagră care se oprea în dreptul maşinii noastre, nota ceva apoi se întorcea înapoi, nu îşi continua drumul înainte.Se vedea clar că avea ceva cu maşina noastră. Ultima zi în care maşina neagră a efectuat aceesi manevră era 31 decembrie cînd noi aranjasem pe telefonul mobil să plecăm de acasă la revelion.Totul a fost suspect. Am sunat la 112 şi mi s-a spus să mă adresez la secţia de politie.Am depus înscris sesizare la politie.După 10 zile am depus sesizare si la Parchet.În 30 de zile am fost cemată la sectia de politie si mi-a spus verbal că este un detectiv particular pe care îl cunosc şi are voie să facă orice acest detectiv.Am cerut înscris ceea ce mi s-a spus iar politistul a refuzat zicînd că nu are voie să îmi dea detali şi să îl sun eu pe acest detectiv să lămuresc treaba cu el.Menţionez că acest detectiv a fost angajat de mine în 2013 pentru a face un raport într-un proces civil care s-a terminat în februarie 2015.La 6 săptămîni am fost chemată iar la sectia de un alt politist în acelaşi birou cu primul pentru plingerea depusă la Parchet şi mi s-a spus că tot acelaşi lucru îmi poate spune şi acest politist ca si colegul său si să semnez că retrag plingerea si să discut cu detectivul.Am semnat acum 3 zile.
Vă rog să îmi spuneţi ce pot să mai fac în această situaţie?Cum pot eu sa ma iau legal de acest detectiv care face ce vrea el, sa dea datele masinii la un infractor sau sa ma determine sa fac accident cu masina, orice altceva deoarece s-a intors si ma urmareste pe mine acum? El are toate date mele.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: kati-lina , utilizator 09:18, 24 Martie 2015
Nu trebuia sa retrageti plangerea, daca aveti o stare de temere in acest sens.
Ce mai pot face acum?
~ Conținut șters la cerere ~
Nu este conflict de interese, daca detectivul detine toate datele mele si a lucrat pentru mine in 2013, nu poate fi tras la raspundere?Sau cum pot afla de ce ma urmareste?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Refuz politie primire reclamatie sebeni sebeni Mi-am gasit masina vandalizata in parcare.Intersectia unde locuiesc este monitorizata de camere de luat vederi.Am sunat la un numar de informatii de la ... (vezi toată discuția)
Detectivi particulari.utilitate sau inutilitate in cadrul procesului penal? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Cat de util ar putea sa fie un detectiv particular in cadrul procesului penal. Cat de bine ar trebui sa cunoasca legea penala pentru a nu exista riscul sa o ... (vezi toată discuția)
Cine ce poate face ? MAdina MAdina doar la politistul la care sa depus plangerea se poate merge pentru a o retrage ? intreb deoarece de fiecare data cand merg la sectie nu il gasesc pe acel ... (vezi toată discuția)