avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Monografie contabila cazare cf.OUG.84/2014 si ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Monografie contabila cazare cf.OUG.84/2014 si HG.20/2015

Buna ziua.As dori o lamurire pentru urmatoarea speta:
-se cazeaza 2 persoane la un hotel si doresc demipensiune.Valoarea micului dejun este de 30 lei/pers si valoarea cinei este de 40 lei/pers iar cazarea este 100 lei,toate pentru o noapte.
V-as ruga daca se poate sa-mi exemplificati care ar fi monografia contabila aferenta acestei operatiuni si daca pe factura emisa se trece cazare cu demipensiune sau se trece doar "servicii cazare" iar tu ca si furnizor de servicii iti atasezi un desfasurator pentru servicii prestate.(In acelasi timp descarcarea produselor vandute d.p.d.v.si al TVA-ului)
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
vlad.aurelia, utilizator

Alte discuții în legătură

Cota tva 9% turism georgeschiopu georgeschiopu In cazul in care avem un restaurant dat in locatie , in cadrul unui hotel , hotelul vinde pachete de cazare(cu mic dejun , demipensiune si pensiune ... (vezi toată discuția)
Contabilizare mic dejun vlad.aurelia vlad.aurelia Ma confrunt cu umatoarea situatie: -in luna august au cazare in valoare de 10000 lei din care valoarea micului dejun este de 2000 lei.In acesta valoare ... (vezi toată discuția)
Tva la sreviciile hoteliere levente1 levente1 Buna ziua, Am si eu o intrebare: TVA-ul pentru serviciile de cazere sunt 9%, acelasi tva va fi calculat si la micul dejun daca acesta este inclus in pret. ... (vezi toată discuția)