avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia in Spania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia in Spania

Buna seara,am o problema si nu stiu cum o pot rezolva,eu sunt romanca si sunt in spania cu fetita mea de 5 ani,tatal ei e spaniol,st despartita de el si am obtinut custodia fetei acum doi ani aici in spania,problema este ca avem actele expirate si titlul de calatorie il am doar eu pt ca la consulat zice ca nu ii poate da fetitei pt ca trebuie semnatura tatalui,fetita este nascuta in romania iar de tatal ei nu mai stiu nimic de foarte mult timp....vreau sa ma duc cu fata in tara sa ne facem actele,,,,chiar nu pot parasi Spania????:(:(:(
Cel mai recent răspuns: ContSters352744 , utilizator 22:20, 24 Martie 2015
In Romania pentru cazuri de acest gen se poate apela la instanta ca sa suplineasca acordul tatalui. Cum avem proceduri judiciare similare in Europa ma gandesc ca puteti sa va adresati acolo instantei cu problema asta.
Mergeti la instanta de minori din Spania si solicitati incredintarea si stabilirea domiciliului copilului la dvs. Probabil ca ati fost din moment ce ne scrieti ca ati obtinut custodia copilului acum 2 ani. Ati obtinut custodie comuna sau copilul va fost incredintat doar dvs? Daca aveti custodie comuna fara acordul tatalui spaniol nu puteti parasi spania si nici sa obtineti titlul de calatorie. Mergeti din nou in instanta si explicati situatia dvs.
[ link extern ]
Da, daca tatal nu este de gasit trebuie deschis proces.Nu aveti alta varianta.
Doar dupa aceea veti putea pleca din Spania impreuna cu minorul.
Ma refer la ipoteza ca veti obtine castig de cauza in instanta.

Este greu de spus daca v-ati putea judeca in Romania pe un astfel de caz dar poate ca ar trebui sa va ganditi si la acest aspect daca veti pierde procesul in Spania.
Insa, un proces in Romania in cazul dvs., este de 3-4 ori mai greu de castigat decat in Spania.
Va multumesc,maine o sa merg sa vad ce pot rezolva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia in spania ContSters352744 ContSters352744 Buna ziua,am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv,,,,am o fetita de 5ani,eu sunt romanca si tatal spaniol,de tatal fetei nu mai stiu nimic de 2 ani,am ... (vezi toată discuția)
Cum imi obtin copilul nascut in belgia? anouka89 anouka89 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mn cu niste orientari si demersuri juridice. Am locuit in Spania 10 ani si de 2 ani sunt in Belgia impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Am venit din spania în românia cu copilul minor, dar am fost dată în judecată de tatăl ei acolo și acum sunt obligată să-l duc înapoi. ce ni se poate întâmpla dacă nu fac asta? Elche Elche Sunt femeie romanca si in urma convietuirii timp de 8 ani cu un cetatean spaniol a rezultat o fetita care acum are 6 ani.Momentan se afla in Romania de fapt de ... (vezi toată discuția)