avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat

Buna ziua,

OUG 91/2014 pentru modificarea si completarea OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, art. 2 lit. b) zice ca nu este obligatorie folosirea casei de marcat in cazul vanzarii de ziare si reviste prin distribuitori specializati.

Ce inseamna aceasta? Ce intra mai exact in aceasta categorie?
Revistele pt care TVA-ul este 9% nu este obligatorie casa de marcat, iar pt cele pt care TVA-ul este de 24%, este necesara. Care este temeiul legal in acest sens?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Bon fiscal pentru reviste,ziare Tiblan Tiblan As dori sa stiu daca trebuie sa emiti bon fiscal (facturi) pentru ziare,reviste cu aparitia noilor reglementari aparute din ianuarie 2013? (vezi toată discuția)
Casa de marcat 05Vali63 05Vali63 Sunt expert evaluator ANEVAR. M-am inregistrat ca PFA la RC, cod CAEN 7022, apoi am fost luat in evidenta la Adm Financiara. Tinand seama de obiectul de ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal la chioscurile de ziare ioana123654 ioana123654 Chioscurile de ziare nu emit bon fiscal? Am cumparat un ceas de epoca la pretul de 50 lei si am cerut bon fiscal la care vanzatoarea a ras de mine zicand ca la ... (vezi toată discuția)