avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dividende
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dividende

Buna ziua!Sunt un cetatean ca oricare altul care in urma cu ceva ani a considerat sa investeasca actiunile .As dori sa aflu cum pot intra in posesia drepturilor ce rezulta din obtinerea profitului la o societate comerciala unde am actiuni?M-am interesat de acea societate comerciala si se pare ca functioneaza din plin!S-au care ar fi pasii de urmat in cazul in care as dori sa le vand actionarilor majoritari?!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:30, 24 Martie 2015
Trebuie sa va interesati direct la sediul firmei pentru a afla daca s-au acordat dividende in ultimii trei ani (pentru ca pe anii mai vechi le-ati pierdut caci trebuiau ridicate in maxim trei ani).
Daca firma nu e cotata la bursa, contactati un potential cumparator si contractul de vanzare cumparare actiuni il semnati la notar.
Daca e cotata firma pe piata reglementata cautati sa luati legatura cu o firma specializata de vanzare a actiunilor din zona dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare acțiuni mmus mmus Bună ziua, am un certificat de acționar la firma Romprim SA, actiuni pt care nu am incasat dividende de foarte mulți ani intrucât mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Actiuni Sebastian Radu Sebastian Radu Buna ziua, in anul 2013 am cumparat niste actiuni nenomilale la o societate comerciala din Romania .In anul 2013 societatea s-a transformat din SRL in SA ... (vezi toată discuția)
Certificate de actionar la sif respectiv la o firma la care in prezent statul este actionar majoritar POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Detin astfel de certificate, emise in noiembrie, respectiv decembrie 1996, mostenite de la parinti (sunt nominalizate in succesiune). Prin anii \'90 parintii ... (vezi toată discuția)