avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare acțiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare acțiuni

Bună ziua, am un certificat de acționar la firma Romprim SA, actiuni pt care nu am incasat dividende de foarte mulți ani intrucât mi s-a spus ca societatea respectiva nu are profit . Așadar as dori sa vand aceste actiuni, dar firma respectiva imi oferă un preț derizoriu pe ele.
Va rog sa mă informați cum as putea sa le vând altcuiva și sa imi explicați în detaliu cum tb sa procedez.
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2023
mmus, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:23, 5 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Incercati sa contactati un S.S.I.F. (societăți de servicii de investiții financiare). Aceste societati sunt autorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara - vedeti lista acestor societati: [ link extern ]

Aceste societati va pot ghida cum puteti transforma Certificatul de Actionar (pe care il aveti) in actiuni propriu-zise pe care, mai apoi, sa le vindeti in mod liber la bursa sau pe piata .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
SSIF-urile se ocupa numai cu acțiunile firmelor cotate la Bursa de valori Bucuresti.
Dacă firma nu mai e cotata si dacă doriți sa va vindeți acțiunile deținute, trebuie sa luați legătura cu reprezentanții firmei sau cu unul din actionari. Se va încheia un contract de vânzare actiuni la notar care apoi se inregistreaza la firma in registrul acționarilor.
Mulțumesc mult pentru răspunsuri. Va rog sa îmi spuneți cum pot afla dacă firma Romprim SA este cotata la Bursa de Valori București . Nu as dori sa vand actiunile celor de acolo din cauza prețului mic oferit.
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2023
mmus, utilizator
Din păcate nu este cotata la bursa. Numai catre alți actionari deja existenți puteți vinde sau sa la păstrați în speranța că vor veni și vremuri mai bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare certificat de actionar iry1 iry1 Buna ziua, Detin un nr. de 217 actiuni (care au fost dobandite in urma alocarii prin schimbarea unui cupon nominativ de privatizare), la societatea ... (vezi toată discuția)
Actiuni dacia omul70 omul70 Detin actiuni [SOCIETATE] obtinute prin alocarea cupoanelor de privatizare din anul 1996. Doresc sa stiu care sunt posibilitatile de a le valorifica (vinde) ... (vezi toată discuția)
Certificat de actionar peco Cernescu Andreea Cernescu Andreea Ce pot face cu certificatul acesta are vechime 21 de ani? (vezi toată discuția)