avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare Proces-Verbal de Constituire a Asociatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare Proces-Verbal de Constituire a Asociatiei de Proprietari

Buna ziua,

Reprezint o Asociatie de Proprietari infiintata acum 3 ani, intr-un bloc nou. La momentul respectiv am apelat la o firma in domeniu (de administrere imobile) sa ne infiinteze. Toate bune si frumoase, pana cand acum, de curand am vrut sa ne deschidem un cont la o banca si aici am descoperit ca in PV de Constituire este specificat ca mandatul de Presedinte este de 1 an. Practic nu mai suntem in legalitate.

Acum rugamintea, cum facem si ce trebuie facut ca sa putem modifica acest PV de Constituire al Asociatiei ?

Va multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:28, 29 Martie 2015
Asociatia dumneavoastra functioneaza in baza statutului asociatiei si nu a unui PV.
Faceti adunarea generala, aceea anuala care este obligatorie. Alegeti membrii comitetului, presedintele, comisia de cenzori si consemnati toate acestea in PV unde consemnnati ca adunarea generala a hitarat ca mandatul acestoora sa fie de 2-3-4 ani.
Daca ati infiintat asociatia acum 3 ani, conform legii trebuia sa convocati cel putin odata pe an adunarea generala. Ati tinut aceste adunari generale cu intocmirea de PV si alegerea comitetului?
Ce acte v-au solicitat cei de la banca ?

Daca le e suficient procesul verbal al adunarii generale prin care se alege un nou presedinte, atunci trebuie sa convocati o adunare generala si sa hotarati in acest sens.

Daca va solicita un extras din registrul public, atunci va trebui sa depuneti noul PV la judecatoria unde s-a autorizat constituirea asociatiei pentru actualizarea datelor privind reprezentantul legal al asociatiei. Incheierea pronuntata de instanta si legalizata ar trebui sa va fie suficienta pt a deschide contul.
@thesys

Nu faceti confuzie intre statut, care este corect intocmit, si persoana care ocupa acea functie. Functia de presedinte este permanenta, dar persoana care ocupa aceasta functie este aleasa pentru un an - are mandat de un an.

Deci convocati AG, alegeti comitetul executiv si presedintele asociatiei, intocmiti PV si cu acesta va duceti la banca, plus incheierea judecatoreasca si formularul pentru CIF emis de ANAF, de la dosarul infiintarii asociatiei, ca sa va puteti deschide cont.

:offtopic: Studiati piata si vedeti unde gasiti o banca, care in afara de proximitatea fata de blocul dv., sa aiba in pachetul de servicii si atasarea unui cont de economii, in afara de constituirea de depozite, deoarece ar fi singurul care v-ar mai oferi o dobanda peste comisioanele bancii, la sume economisite mai consistente.
Deja dobanda la depozite este o bataie de joc. Practic pierzi bani din jocul dobanzilor si al comisioanelor.
thesys a scris:
Acum rugamintea, cum facem si ce trebuie facut ca sa putem modifica acest PV de Constituire al Asociatiei ?

Procesul vebal incheiat cu ocazia adunarii generale in care ati hotarat infiintarea asociatiei de proprietari nu trebuie modificat, nu poate fi modificat; ar fi o falsificare a unui inscris. Acesta a fost intocmit atunci, a fost depus la dosarul inaintat judecatorului, impreuna cu alte inscrisuri, si asa ramane.
Dealtfel nici un document, iscris, PV, dovada, chitanta... nu este permis ca cineva sa-l modifice.
Daca vreti sa hotarati altceva decat ceea ce ati hotarat in acea adunare generala de constituire si ati consemnat atunci in PV, oricand puteti sa hotarati altceva in atla adunare generala anuala, obisnuita ori exceptionala, incheiati un PV si va folositi de el.
Ultimul cont deschis de noi la o banca a necesitat prezentarea ultimului PV incheiat la ultima adunare generala de alegeri pentru ca banca sa vada care sunt reprezentantii asociatiei si nu PV de costituire a sociatiei cu mult timp in urma... Apoi alte piese importante solicitata de banca sunt: incheirea judecatoreasca de infiintare a asociatiei si CIF eliberat de finante la infiintarea asociatiei.


Va multumesc tuturor pentru raspunsurile primite.

Da, noi anual faceam acea Adunare Generala, in care se alege Presedintele cu PV, etc.
Numai ca, functionarea de la banca m-a pus in incurcatura, cum ca acel PV trebuie trebuie consemnat de un Notar, iar Notarul m-a trimis la Judecatorie.

Eu nu vreau sa modific nimic, incerc doar sa deschid un cont bancar pentru Asociatie.
Am sa mai fac o vizita bancii si sa mai cer lamuriri, de ce nu se ia in considerare PV de la ultima AG..
Revin cu informatii.

Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Actualizarea numelui membrilor comitetului ales al asociatiilor de proprietari Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La înființarea asociației de proprietari (transformata din asociației de locatari printr-o încheiere civila a Judecătoriei municipale) și ulterior, la ... (vezi toată discuția)
Actualizare statut asociatie de proprietari dana_maria1984 dana_maria1984 Buna ziua, Am preluat de cateva luni functia de presedinte al unei asociatii de proprietari. Din pacate, fostul preseinte nu mi-a predat nici un document ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu vrea sa fie presedinte de asociatie apt4bm apt4bm ce facem in situatia in care nimeni nu doreste sa isi asume rolul de presedinte de asociatie sau cel de cenzor?:( (vezi toată discuția)