avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune -drept nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune -drept nepot

Bunicul meu e decedat de 2 ani. Bunica este in viata, insa imobilul era pe numele bunicului. Singurul copil al lor este si el decedat.
Eu nu stiu cum trebuie procedat pentru a intra in posesia drepturilor mele. am drepturi asupra bunurilor lor ? Care este procedura?
A doua situatie: tatal meu este decedat, am aflat foarte tarziu si nu stiu nici daca s-a facut vreo succesiune, el avand inca un copil. Inteleg ca aici am sigur drepturi dar care trebuie impartite in mod egal cu cel de-al doilea copil.
Cum pot afla ce s-a intamplat cu bunurile lui, cum pot afla ce bunuri a avut in primul rand si cum intru in posesia lor?
Astept cu mare interes raspunsurile dumneavoastra !
Numai bine,
Stef
Cel mai recent răspuns: imperia , utilizator 11:47, 3 Aprilie 2015
Aveti patru bunici, doi materni, doi paterni, despre care-i vorba?
Este vorba despre bunicii paterni. Bunica paterna este in viata. Insa casa si terenul lor este pe numele bunicului patern., decedat de doi ani.
Ei au avut un singur copil, pe tatal meu ,care este decedat din 1997.
Am aflat ca bunica p., doreste sa vanda casa pe care o are, dar e necesar si acordul meu pentru asta.
Cine va avea procentajul mai mare, ea sau eu? Din cate stiu, vanzarea va fi in avantajul ei mai mult..
apoi, eu ma pot opune acestei vanzari? Daca eu nu sunt de acord, vanzarea va mai avea loc sau nu?Conteaza parerea mea la astfel de actiuni?
A doua chestiune:
-tatal meu , s epare ca a avut ceva bunuri si el. nu stiu anume ce. Cum pot afla? Interogare la Finante, la Registrul Agricol , unde se fac intrebari ca sa pot afla ce proprietati a avut el? mentionez ca nu am locuit cu el, parintii mei fiind despartiti , insa sunt recunscuta de el.

Multumesc !
Cam tarziu v-ati trezit. Trebuia in decurs de un an de la data decesului bunicului sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii deoarece veniti la succesiune cu fratele pentru partea tatalui dvs. Iar dupa tatal dvs. aceeasi problema , trebuia sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii in termen.Acum puteti cere dezbaterea succesiunii in instanta dar costa si aveti sanse minime spre deloc. Mai bine incercati pe cale amiabila sa obtineti ceva de la bunica.
Am inteles. Ideea este ca noi nu am aflat de decesul lor, nimeni nu ne-a informat, iar noi nu tineam legatura...Nimeni nu ne-a spus..asa ca nu aveam cum sa facem aceste actiuni..
Acum, o astfel de declaratie ar fi in zadar?
Multumesc foarte mult pentru informatiile oferite! Ma ajuta in clarificarea situatiei mele !
Deci nici sa ma opun vanzarii , nu pot ?

Alte discuții în legătură

Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)
Succesiune Petrina29 Petrina29 buna seara . va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru ca fiul meu minor sa intre in dreptul de mostenitor . bunica paterna a decedat in luna iunie ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire iulan iulan Buna ziua. Un copil (care are la randul lui un copil) a decedat inaintea parintilor. Dupa decesul copilului la un an si ceva a decedat unul dintre parinti si ... (vezi toată discuția)