avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul pensie

Cu toate ca am lucrat multi ani in regim de 12 sau 10 ore avand totdeodata si indici de salarizare ce faceau ca salariul sa creasca si avand de asemenea adeverinte in acest sens ele nu se reflecta in decizia de pensionare obtinuta de la casa de pensii.Pot obtine o recunoastere a lor doar in justitie ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:30, 28 Martie 2015
1. Incepand cu data de 01.04.2001 toti angajatorii competeaza si transmit declaratia nominala lunara (D112) in care sunt cuprinse veniturile lunare ale fiecarei persoane, venituri pentru care se datoreaza contributii la pensie, sanatate si somaj.

2. Astfel ca la Casa de Pensii exista evidenta acestor venituri precum si a contributiilor datorate si achitate.

3. Pentru perioadele de dinainte de 01.04.2001 ar trebui sa aduceti adeverinte de la angajatori cu veniturile pentru care s-a platit contributia la pensie.

4. Ati intrebat la Casa de Pensii cum s-a calculat punctul de pensie si de ce nu au luat in calcul veniturile din adeverinte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii Silvi7 Silvi7 Buna ziua, Firma este radiata din 2009,persoanele din firma nu beneficiaza de vechime dupa cum spun cei de la Casa Pensiei pentru ca nu s-au depus ... (vezi toată discuția)
Sume luate in considerare la calculul pensie? siro siro Buna ziua, un fost salariat, in prezent pensionat pt.limita de varsta, a solicitat o adeverinta privind valoarea tichetelor de masa de care a beneficiat pe ... (vezi toată discuția)
Dovada stagiu cotizare assbell99 assbell99 imi depun cererea pentru pensie urmas si vad ca imi trebuie dovada stagiu cotizare nr pentru sotul meu decedat.Nu am asa ceva.As dori sa stiu de unde se ... (vezi toată discuția)