avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dovada stagiu cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dovada stagiu cotizare

imi depun cererea pentru pensie urmas si vad ca imi trebuie dovada stagiu cotizare nr pentru sotul meu decedat.Nu am asa ceva.As dori sa stiu de unde se obtine si daca este necesara .In lista de acte de depus nu se specifica asa ceva .Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:45, 9 Martie 2014
1. Ca sa i se poata calcula pensia, din care veti primi si dvs. pensia de urmas, trebuie sa dovediti ce stagiu de cotizare (vechime in munca) a avut sotul dvs.

2. Pana la data de 31.03.2001 stagiul de cotizare (vechimea in munca) se dovedeste cu carnetul de munca si cu adeverintele de vechime (in cazul in care unele perioade nu sunt inregistrate in carnetul de munca).

3. - Incepand cu data de 01.04.2001 toti angajatorii intocmesc declariile nominale lunare (D112) care cuprind contributiile datorate de salariati (nominal) si angajator la pensii, sanatate si somaj precum si veniturile pe baza carora s-au calculat contributiile.
- Si pentru aceasta perioada (daca este cazul) puteti prezenta adeverinte de vechime emise de angajatori.
- Astfel Casele de Pensii au evidenta veniturilor si a contributiilor datorate de fiecare salariat.

4. Deci dvs. va prezentati la Casa de Pensii cu carnetul de munca al sotului si cu eventuale adeverinte care sa dovedeasca stagiul de cotizare (vechimea in munca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare ciubotarudan ciubotarudan Am un cotract de mandat fara reprezentare , in care Mandantul se obliga (a si facut-o pana acum ) sa retina , sa declare (D112 ) si sa vireze contributia de ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala + aflarea stagiului de cotizare şi a punctajului de până acum EmilSavu2 EmilSavu2 Bună ziua, Vă rog mult să mă ajutaţi cu răspunsul la două întrebări: [b]1)[/b] Cum pot afla ce stagiu de cotizare am şi ce punctaj am acumulat ... (vezi toată discuția)
Carte de munca, inregistrari incomplete zanazane zanazane Mi s-a omis inscrierea in cartea de munca in anul 2008 a sporului de vechime acordat prin decizie semnata de conducerea unitatii, decizie pe care o am in ... (vezi toată discuția)