avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrare in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrare in somaj

Eu sunt in CCC pana in 1 aprilie, nu am loc de munca unde sa ma intorc pt sunt prof suplinitor si de la inspectorat mi s-a spus ca acum nu sunt posturi disponibile. Va rog sa imi spuneti cand pot sa ma prezint al AJOFM pentru solicitare somaj, si care ar fi actele necesare, daca pot sa imi pregatesc ceva de pe acum ... Ar trebui sa cer si ceva scris de la Inspectoratul in invatamant ca nu sunt postui ? Din ce data pot intra in somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 30 Martie 2015
C.i.m. la ce data a incetat?
1. Daca v-ati inregistrat la Agentia de Somaj dupa incetarea contractului individual de munca (CIM), chiar daca erati in concediu crestere copil (CCC) puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Actele necesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj:

a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare, in original si copie;
c. Adeverinta medicala (de la medical de familie) din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca, in original si copie (daca aveti);
f. Adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent, eliberata de angajator;
g. Adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj, eliberata de angajator;
h. Decizia de incetare a contractului individual de munca (original si copie).
i. Adeverinta de la AJPIS cu perioada in care ati fost in CCC si ati beneficiat de indemnizatie.

elidiab a scris:

... Din ce data pot intra in somaj?


Veti beneficia de somaj , dupa terminarea perioadei de CCC , daca mai sunteti in termenul prevazut de lege pentru acordarea indemnizatiei de somaj.
Perioada de CCC se incheie pe 1 aprilie 2015, copilul are 2 ani in 1 mai, dar stiu ca acum ccc este 1 an si 11 luni, nu 2 ani!
tudorvaleriu a scris:

1. Daca v-ati inregistrat la Agentia de Somaj dupa incetarea contractului individual de munca (CIM), chiar daca erati in concediu crestere copil (CCC) puteti beneficia de indemnizatie de somaj.


Nu m-am inregistrat, nu stiam ca se poate in perioada de CCC.
Adeverinta de la angajator nu stiu daca pot lua, pentru ca fiind prof suplinitor, cu contract pe perioada determinata, contractul meu a expirat in 31 august 2013.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc sandycraciun sandycraciun Buna ziua, In perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 am fost angajata cu contract pe perioada determinata. Din iaunuarie 2011 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil daca firma se va desfiinta aleahim88is aleahim88is Buna ziua. Am lucrat la o firma timp de aproape 3 ani urmand ca in cateva zile sa intru in concediu de crestere a copilului pentru 2 ani insa am aflat ca peste ... (vezi toată discuția)
Cerere de somaj eu1984 eu1984 Buna ziua, Puteti, va rog, sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a depune o cerere de somaj ? Va multumesc mult! (vezi toată discuția)