avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Factura la marfa refuzata
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Factura la marfa refuzata

Buna ziua
Sunt administratorul unei mici firme de redistributie.
In luna noiembrie,in baza unei comenzi am onorat o comanda catre un client la sediul acestuia ,livrarea constitituindu-se in factura fiscala si produsele aferente.
Dupa 2-3 ore am fost sunati de catre respectivul client care invocând vezi doamne lipsa lichiditatilor ne-a informat ca renunta la comanda respectiva.
Totul petrecandu-se spre sfarsitul programului am convenit de comun acord ca factura si produsele sa fie ridicate a doua zi de catre un coleg de-al nostru.
Si de aici incep problemele:fiind ultima factura emisa in ziua respectiva colega noastra de la facturare a considerat nula factura catre clientul respectiv si in virtutea faptului ca factura refuzata va fi recuperata a doua zi si distrusa a intrat pe numarul respectiv de factura,a modificat clientul si a generat in continuare facturi catre alti clienti.
A doua zi un sofer a ridicat marfa de la client,nu insa si factura fiscala deoarece i s-a comunicat ca respectiva a fost distrusa de acestia.
Pana aici totul bine si frumos.
Acum 3 zile aflam cu stupoare ca factura respectiva nu a fost distrusa de acestia,mai mult au luat-o ca atare si au bagat-o in actele contabile aferente lunii noiembrie.
Care este modalitatea de a rezolva aceasta problema?In momentul de fata ei detin o factura emisa de noi insa nerecunoscuta de firma noastra care are ca data si nr de factura un alt client inregistrat in contabilitatea noastra
va multumim

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa adda1592 adda1592 Buna ziua, am un PFA cod caen 4791. Am urmatoarele intrebari : 1 - e necesara emiterea facturi pentru orice comanda? ce documente inregistrez in ... (vezi toată discuția)
Casă de marcat LuciaNeagu LuciaNeagu Bună ziua! Mi-am făcut un PFA și aș vrea să știu dacă este necesară achiziția unei case de marcat, în condiția în care eu toate comenzile le ... (vezi toată discuția)
Justificare plati online IancuMaria96 IancuMaria96 Buna ziua! Cum se pot justifica platile online, efectuate de catre un client catre o firma, in cazul unui control ANAF? (vezi toată discuția)