avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat cu handicap

Buna ziua, am un salariat care deja este pensionar ( limita de varsta) si a primit certificat de handicapat - grad 2-. Mai poate lucra in continuare, si in ce conditii ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 1 Aprilie 2015
1. Daca handicapul ii permite poate lucra in continuare.

2. Poate cumula salariul cu pensia pentru limta de varsta si cu indemnizatia de handicap.
ce inseamna "daca handicapul ii permite" ?
Adica daca handicapul pe care il are nu il impiedica sa-si indeplineasca atributiile de serviciu.
Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti.

Persoanele cu handicap au dreptul să lucreze şi să primească şi indemnizaţia lunară, bugetul complementar şi indemnizaţia de insoţitor. Doar o persoană care are şi calitatea de pensionar de invaliditate gardul I sau II nu se poate angaja.
Persoana despre care se face vorbire este deja beneficiara a pensiei pentru limita de varsta deci nu mai poate beneficia de pensie de invaliditate.

Alte discuții în legătură

Angajare dupa pensie de invaliditate valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, O persoana care a avut pensie de invaliditate grad accentuat se poate angaja dupa trecerea de la pensia de invaliditate la pensia de limita de ... (vezi toată discuția)
Angajare nevazator ionutzul ionutzul Persoana cu handicap gradul accentuat ca nevazator poate lucra? (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap gradul ii AdelinaAron AdelinaAron Buna seara! Este posibila angajarea unei persoane cu handicap de gradul II? Care sunt criteriile pe baza carora se poate face angajarea? Multumesc (vezi toată discuția)