avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... interogatoriu la domiciliu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

interogatoriu la domiciliu

am si eu nevoie de un raspouns, daca se poate.
as aprecia foarte mult.

sunt data in judecata.
mi s-a spus ca o sa fiu chemata la interogatoriu.
eu doresc sa rasound la interogatoriu, insa nu vreau sa ma duc in orasul respectiv unde are loc procesul.

este locul natal al sotului meu, acolo ne-am casatorit iar el s-a sinucis anul trecut.
pe mine ma afecteaza psihic foarte mult sa ma duc acolo.
conteaza cumva acest lucru ca sa nu ma prezint la interogatoriu si sa mi se ia de la dimiciliu, din orasul in care locuiesc ?
nu am fost la psiholog, nu am nimic in acest sens.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:09, 9 Aprilie 2015
Din pacate e in dezavantajul dvs. sa nu va duceti, lipsa de la interogatoriu sigur o sa va afecteze mai mult decat revenirea in acel oras.
Conform art.357(1)NCPC"Instanta poate incuviinta luarea interogatoriului la locuinta celui chemat la interogatoriu ,prinrt-un judecator delegat,daca partea din motive temeinice ,este impiedicata de a veni la sediul instantei.In acest caz,raspunsurile la intrebari se vor consemna in prezenta partii adverse sau in lipsa,daca aceasta a fost citata si nu s-a prezentat.
(2) Partea care locuieste in circumscriptia altei instante ,in cazurile prevazute la alin.(1) se va asculta prin comisie rogatorie" Motivul invocat de dvs.nu mi se pare a fi unul temeinic,mai ales daca nu este dovedit cu acte medicale.
Art.358 NCPC"Daca partea, fara motive temeinice,refuza sa raspunda la interogatoriu sau nu se infatiseaza ,instanta poate socoti aceste imprejurari ca o marturisire deplina ori numai ca un inceput de dovada in folosul aceluia care a propus interogatoriul.In acest din urma caz,atat dovada cu martori ,cat si alte probe,inclusiv prezumtiile,pot fi admise pentru completarea probatoriului."
Solicitati administrarea interogatoriului prin comisie rogatorie, motivati temeinic si poate se admite cererea.
Va multumesc tuturor pentru raspuns. apreciez foarte mult.
nu am acte medicale care sa dovedeasca cum ma simt si prin ce trec.
aici, unde locuiesc, m-au auzit de multe ori colegii cum plang noaptea si i-au si zis proprietarului care mi-a recomandat acum cateva luni sa ma duc la un psiholog.
ma afecteaza si daca vorbesc cu prietenii lui, daca citesc mailurile lui, evit toate astea.
verisoara fostului sot stie si ea cum ma simt inca de acum un an, ii povestesc, dar nu-i psiholog.
ma mine ma ingrozeste sa ma duc in orasul ala dar oamenii nu inteleg lucrul asta.
gerberga, iti multumesc frumos pentru raspuns. as putea sa motivez in felul asta si sa fie acceptat, si sa souna martorii din cauza cum ma simt, ar fi suficient pentru acea comisie rogatorie?

alta solutie ar fi sa inchei o conventie amiabila prin care sa ne intelegem si sa anulam procesul.
eu sunt data in judecata pentru o datorie pe care a facut-o sotul meu la un prieten de-al lui.
am fost insa la un notar si el mi-a zi ca nu vrea sa se bage sa faca o astfel de conventie.
maine vreau sa ma duc la altul. vreau sa gasesc un notar care sa intelegeaga despre ce este vorba si care poate sa faca o astfel de conventie prin care prietenul sotului meu sa-si recupereze banii excluisv din mostenirea sotului pentru ca este o datorie exclusiva a lui.
prietenul sotului meu a recunoscut acest lucru, ca este o datorie exclusiva a sotului si este de acord sa fie facuta conventia in acest fel, insa notarul la care am fost mi-a zis sa ma duc la avocat.

poate un notar sa faca o astfel de conventie prin care sa se termine amiabil si sa se anuleze procesul si sa fie clar ca e datorie exclusiva a sotului iar el isi recupereaza banii doar din mostenirea sotului avand in vedere ca prietenul sotului e de acord sa fie scris asa?
in acest fel, as scapa si de interogatoriu si de proces.
Sunteti chemata in proces pentru datoria sotului?Daca nu ati dezbatut inca mostenirea dupa decesul acestuia nu aveti calitate procesuala pasiva in proces.Exceptia lipsei calitatii procesuale se poate ridica oricand!!!

Alte discuții în legătură

Neprezentare la interogatoriu.consecinte ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! daca intr-un proces de rezolutiune contract intretinere ,reclamantul nu se prezinta la interogatoriu in mod repetat pe motiv de boala ce se ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea la interogatoriu a unuia dintre cei doi relamanti lore37 lore37 Buna seara Impreuna cu sotul, suntem reclamanti intr-un proces cu o banca avand pretentii banesti. La solicitarea bancii la primul termen de judecata, ... (vezi toată discuția)
Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului x ca neîntemeiată Mir25 Mir25 Ce anume inseamna :\"Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului X ca neîntemeiată\"? La cursurile de drept calitatea procesuala ... (vezi toată discuția)