avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel

Buna ziua.
Daca o hotarare judecatoreasca a fost castigata la Curtea de Apel si a devenit definitiva si cu cheltuieli de judecata care trebuie virate catre partea castigatoare, care sunt pasii care trebuiesc facuti mai departe ca hotararea sa fie si irevocabila si cheltuielile de judecata sa fie restituite pers castigatoare?
Multumesc.
Conform Noului Cod de Procedura Civila hotararea nu mai este irevocabila ci doar definitiva . Trebuie pusa in executare.
Cheltuielile de judecata cum ,cand si cand vor intra in posesia celui cu castig de cauza? Multumesc ptr primul raspuns. Stiam ca in 2007 exista un Certificat si o taxa depusa la Curtea de Apel ca hotararea sa fie definitiva si irevocabila, astfel partea adversa sa nu mai aiba alte pretentii dupa cativa ani.
Legalizati sentinta respectiva,trimiteti-o in copie impreuna cu o notificare catre debitor prin care solicitati sumele respective iar in cazul in care nu se conformeaza va adresati unui executor judecatoresc pt executarea silita.Legalizarea se face si acum nu se mai investeste cu titlu executoriu.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata... lia19. lia19. Prin sentinta data de Inalta Curte de Justitie si Casatie s-a dat castig de cauza unui salariat ...iar partea reclamanta a fost obligata la cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Dacă am câștigat un proces,a trecut termenul de apel și nu ... EliodorDoru EliodorDoru Dacă am câștigat un proces,a trecut termenul de apel și nu s a depus apel,care sunt pasii următori pentru a primi cheltuielile de judecata și ce mai e ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)