avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli de judecata...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli de judecata...

Prin sentinta data de Inalta Curte de Justitie si Casatie s-a dat castig de cauza unui salariat ...iar partea reclamanta a fost obligata la cheltuieli de judecata.Procesul a avut loc in vara anului trecut.Cum ar trebui sa se procedeze ca persoana care a obtinut castig de cauza sa intre in posesia banilor.Mentionez ca nu a primit inca hotararea ICJC.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 12:56, 15 Ianuarie 2010
In momentul primirii hotararii ramase definitive si irevocabile persoana se va prezenta la respectivul angajator care va emite o dispozitie de plata in baza hotararii si va da banii persoanei in cauza.
persoana in cauza va trebui sa faca rost de o copie legalizata de pe hotarare si sa comunice o copie simpla de pe aceasta societatii, insotita de o cerere in care se vor mentiona datele personale, in vederea achitarii benevole a sumelor de bani respectivi. in caz de neplata hotararea se pune in executare.
hotarirea ICCJ nu se comunica. partea interesata poate face cerere de investire cu formula executorie a hotaririi si, in baza acesteia sa solicite plata cheltuielilor de judecata de la partea cazuta in pretentii
Va multumesc ptr raspunsuri.Sa inteleg ca salariatul care a av castig de cauza dupa ce intra in posesia hotararii judecatoresti definitive,se prezinta cu aceasta la unitate si in baza ei se opereaza suma care reprezinta cheltuielile de judecata.Cum ar trebui sa se procedeze in cazul in care cheltuieli de judecata trebuie sa primeasca atat salariatul cat si o alta persoana juridica,ptr ca in actiunea a fost introdusa impotriva amandurora.
Completez la ceea ce s-a mentionat mai sus in sensul ca puteti face o cerere in care solicitati ceea ce instanat a decis ,cererea pe care o trimiteti prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata.

Alte discuții în legătură

Apel Liliana2015 Liliana2015 Buna ziua. Daca o hotarare judecatoreasca a fost castigata la Curtea de Apel si a devenit definitiva si cu cheltuieli de judecata care trebuie virate catre ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu magdatudor magdatudor Mi s-a spus ca dupa ce hotararea judecatoreasca devine definitiva trebuie sa o investesc cu titlu executoriu. La ce ajuta asta si ce trebuie sa fac in acest ... (vezi toată discuția)
Executari si compensari ioanandrei ioanandrei Sunt executat silit pentru plata unor cheltuieli de judecata , datorita faptului ca am fost\" partea care a cazut in pretentii \". Am facut contestatie ... (vezi toată discuția)