Am un client care face plata chletuielilor comune prin banca, ce obligatii de emitere documente fiscale am catre el, in calitate de administrator de bloc?
Multumesc domnule avocat. Extras de cont are si el cred. Intrebam ce sunt eu obligat sa ii dau ca a venit si a facut scandal ca de ce nu emit ncii un document fiscal eu. Ca r trebui sa ii dau factura si chutanta chiar daca a platit la banca, ca cica asa e legea. Cine are dreptate? Nu am stiut ce lege spune si nu am intrebat.
Doamna, practica nu e in diacutie, ce legea. Ce spune legea ca ar trebui sa ii dau? El da exemplul avocatului lui care si cand le ii plateste onorariul prin banca ii da atat factura cat si chitanta. Deci, ala, avocatul, n-o fi prost. Nu?
Cateva precizari: lista de plata are valoarea unei faturi; a unei facturi cumulate.
Asadar, scandalagiului i se poate inmana o copia dupa lista de plata.
Dovada platii este documentul emis de banca si, in plus, evidentierea in lista de plata urmatoare a faptului ca restanta lui este zero.
Daca este un agent economic, i se poate emite o factura iar lista devine o anexa a facturii.
Din relatare nu rezulta daca e vorba de o persoana juridica sau un cetatean obisnuit.