avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... unde platesc taxa judiciara de timbru (OUG 80/2013)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

unde platesc taxa judiciara de timbru (OUG 80/2013)

am o nelamurire privind plata taxei judiciare de timbru in cazul in care UAT-ul trebuie sa plateasca aceasta taxa cum procedeaza plata se face cu OP in contul primariei, cu cash la casieria proprie sau la trezorerie, mentionez ca instanta care solicita plata taxei judiciare de timbru nu este pe teritoriul administrativ al UAT-ului care plateste taxa
contabilul institutiei mi-a spus ca nu poate sa plateasca din contul primariei tot in contul primariei da nu ma convins
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Tay , utilizator 14:56, 7 Aprilie 2015
Conform art. 30 din OG nr. 80/2013 "sunt scutite de taxa judiciara de timbru actiunile si cererile, inclusiv caile de atac formulate, potrivit legii, de [...], indiferent de obiectul acestora, precum şi cele formulate de alte instituţii publice, indiferent de calitatea procesuala a acestora, cand au ca obiect venituri publice"
UAT-urile/primăriile se incadreaza la acest articol atunci cand actiunile au ca obiect venituri publice.
Daca cauza dvs. nu are ca obiect venituri publice, atunci plata taxei de timbru conform art. 40 se face intr-un cont distinct de venituri al bugetului local al UAT-ului dvs.
Cu ate cuvinte,plata taxei de timbru, se va face dintr-un cont de cheltuieli al primăriei prin O.P., într-un cont de venituri tot al primariei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxele juridice dorinv dorinv Pot plati la banca, direct, cash, taxe de timbru, in contul primariilor, ca apoi cu chitanta ce eventual o va emite banca, atasata la cerere, sa cer...de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru anaigroegg anaigroegg Cererea de admitere a creantei formulata de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (Directia de Drumuri si Poduri) este scutita de plata ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru si timbru judiciar Teodora Simona Teodora Simona Buna ziua Am formulat o cerere de recuzare si reprezint o institutie publica. Instituiile publice sunt scutite conform art. 17 din legea 146/97 la plata ... (vezi toată discuția)