avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Convocare AGA la punctul de lucru.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Convocare AGA la punctul de lucru.

Buna ziua,

Am neglijat schimbarea contractului de sediu social al firmei(srl),activitatea desfasurandu-se la punctul de lucru inregistrat. AGA nu se mai poate tine la sediul social,practic locatia capatand alta destinatie.
Imi poate spune cineva unde sa convoc AGA?
Se poate convoca la punctul de lucru?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 19:51, 26 Iunie 2009
Daca nu aveti prevedere expresa in actele constitutive ca AGA se tine la sediul social,(daca aveti convocati o AGA Extraordinara) puteti sa faceti convocarea si respectiv AGA si la sediul secundar sau in orice loc doriti d-v, cu respectarea conditiilor de convocare a asociatiilor indicand in convocator data, ora si locul
Multumesc.
Dar cum ramane cu art.195,alin.(1) din LSC care spune:
'Administratorii sunt obligati sa convoace adunarea asociatilor la sediul social,cel putin odata pe an sau de cate ori este necesar.'?
Dar este vreo sanctiune daca nu o faci la sediul social si o faci la punctul de lucru ?
Cu siguranta veti muta sediul social al firmei si vor mai avea loc sedinte AGA anul acesta, pe care le veti tine la "sediul social"
Suntem 3 asociati din care unul este persoana juridica.Sediul expirat coincide cu sediul persoanei juridice.Am facut o adunare la sediu social,convocata cu recomandata,din partea persoanei juridice nu s-a prezentat nimeni nici la a doua sedinta si am luat hotararea schimbarii sediului si prelungirea mandatului administratorului cu majoritate asociati si parti sociale(persoana juridica e asociat cu mai putin de10%).Cu toate actele rezultate din actiunile de maii sus re. comertului mi-a refuzat inregistrarea pe motiv ca hotararea nu-i semnata si de asociatul persoana juridica.
Convocarea AGA la punctul de lucru este absolut necesara pentru ca in sediul vechi nu mai am acces si vreau sa reiau procedura convocare,adunare,hotarare si eventual sa atac refuzul judecatorului de a inregistra mentiunile.
Asa scrie in Incheiere , desi ati avut toate actele justificative privind convocarea celor doua AGA?Vi s-a atras atentia de catre referentul care v-a primit cererea ca sunt probleme si nu le-ati putut lamuri in fata judecatorului delegat?
Poate era bine sa atacati Incheierea. Ati platit taxe , acum mai platiti o data ?

Alte discuții în legătură

Prezenta fizica aga - reprezentant asociat unic anamd25 anamd25 Am urmatoarea situatie: SRL cu asociat unic persoana juridica straina SA doreste repartizarea dividendelor din anii anteriori. Se intocmeste decizia ... (vezi toată discuția)
Actiune civila de contestare hotararii aga la un srl otilia_adamescu otilia_adamescu Buna ziua avem urmatoarea situatie: sunt administrator unic si asociat cu 45%r la o firma de turism un SRL. Restul partilor sociale sunt detinute de o alta ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv srl crysenc crysenc Buna ziua, am si eu o intrebare legata de modificarea unui act consitutiv al unui SRL care are 30 de asociati. In primul rand doresc sa precizez ca ... (vezi toată discuția)