avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Limita pe ora la contracte de prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Limita pe ora la contracte de prestari servicii

Buna ziua.
Poate cineva sa imi spuna daca la contractele de prestari servicii este limita de 150 lei pe ora, sau nu?
Se plateste si sanatate, sau doar impozit?
Daca se plateste sanatate, o platim la Finante sau trebuie sa merg sa o platesc la Casa de Sanatate?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:46, 14 Iulie 2013
In cazul unui contract de prestari servicii, plata se stabileste prin negociere intre partile contractante.
Din venitul incasat, conform valorii negociate a contractului de prestari servicii incheiat intre partile contractuale/ facturii emise de catre executantul lucrarii/ documentului de plata emis de catre beneficiarul contractului, se scad cheltuielile efectuate de catre executant pentru derularea contractului si la venitul net, executantul plateste impozit pe venit 16 %, contributie pentru asigurari sociale si pensii 9,5 %, contributie pentru asigurari de sanatate 5,5 %.
Imi cer mii de scuze! Am scris contract de prestari servicii si trebuia sa spun Contract de COLABORARE! Si la acesta se plateste pensii? sau doar sanatate si impozit? SI exista pret limita de maxim 150 Ron pe ora?

Va multuemsc si imi cer scuze!
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
lauricafl, utilizator
Si daca denumiti intelegerea contract de colaborare, tot prestati o activitate in baza careia obtineti un venit.
Veniturile se impoziteaza si se taxeaza, mai nou prin Directiile financiare judetene.
Contractul dvs. de prestari servicii/ colaborare/ drepturi de autor, etc. trebuie sa il inregistrati la fisc.
De cand contractuld e colaborare se inregistreaza la Finante? Ati putea sa imi dati legea? Pana anul trecut nu se inregistrau! Va rog, daca e posibil mai multe detalii ! Va multumesc!
Cititi codul fiscal/ codul de procedura fiscala, capitolul privind impozitarea si taxarea veniturilor obtinute de catre persoanele fizice.
De la 01iulie 2012, fiscul calculeaza impozitul, taxa de asigurari sociale si taxa pentru sanatate, datorate de catre persoanele fizice, pentru venitul realizat.
Prin contractul dvs. (indiferent cum il numiti), realizati un venit, care este supus impozitarii si taxarii. Venitul realizat se declara anual, de catre fiecare contribuabil, prin declaratia de impunere, intocmita pentru fiecare an fiscal, pana la 25 martie anul viitor, anului fiscal in care se realizeaza venituri. In baza acestei declaratii, fiscul calculeaza impozitul si taxele, care se platesc anticipat, trimestrial, urmand ca anual sa se faca corelarea prin decizie de impunere finala, emisa de catre ANAF.
Exista unele exceptii. De exemplu - privind taxarea pentru asigurari sociale si pensii, daca sunteti pensionar nu platiti taxa respectiva.

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar gab. gab. va salut! imi puteti spune daca un contract de prestari servicii trebuie obligatoriu inregistrat la finante? trebuie sa solicit eliberarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Taxe la fisc in cazul unui contract de prestari servicii daxy_ro2002 daxy_ro2002 buna ziua, ce taxe platesc la stat in cazul unui contract de prestari servicii? as vrea deasemenea sa stiu ce taxe plateste beneficiarul serviciilor prestate ... (vezi toată discuția)
Taxe contract prestari servicii persoana fizica independenta sagetutza sagetutza Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire. Sunt angajat la o firma care imi plateste toate taxele pentru salarii. (Nu stiu daca e exprimarea corecta, dar din ... (vezi toată discuția)