avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru deranjarea linistii publice prin zgomote ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru deranjarea linistii publice prin zgomote si larma

Intr-una din zilele acestea ma intorceam acasa, in jurul orei 12 noaptea. Circulam pe trotuar iar in fatea mea la cativa pasi se afla un alt individ (pe care nu il cunosc). In timp ce imi vedeam linistit de drumul meu, prin fata mea trece un echipaj de politie, moment in care individul din fata striga "Politia!" (probabil era sub influenta bauturilor alcoolice).
Echipajul trage masina langa noi, din ea coboara doi agenti care ne cer sa ne legitimam. Eu accept, celalalt individ care a produs zgomotul sustine clar ca nu are acte de identitate la el si ca nu doreste sa se legitimeze. Il intreb pe celalalt agent, pe mine de ce m-a oprit si acesta imi raspunde ca nu au nicio treaba cu mine, ci doresc doar sa il legitimeze pe celalalt individ care a strigat.
Imediat dupa, observ ca individul cu pricina fuge de la locul in care am fost opriti iar unul din agenti pleaca dupa el in incercarea de a-l prinde.
In timpul acesta celalalt agent vine la mine, ma prinde de brat si imi cere sa ma legitimez, moment in care, eu simtindu-ma in primejdie scot telefonul si incerc sa-l filmez pe colegul care ma tinea de brat.(mentionez ca de aici mai departe tot ce declar este filmat, calitate foarte buna). Agentul imi da drumul, si ii cer sa se legitimeze. Imi comunica VERBAL numele si functia, si la randul lui imi cere si mie sa ma legitimez. Mergem impreuna catre masina, Imi cere numele complet, initialele parintilor, adresa, ii comunic aceste informatii si ma intreaba daca imi cunosc seria si numarul de buletin si ii transmit ca nu le cunosc. In acest moment revine si celalalt politist care se rezeama de gard sa-si traga sufletul. Il intreb daca a obosit si imi spune ca este atlet colegul meu si ca a scapat. II repet inca o data ca nu il cunosc.(deoarece a zis colegul meu)
Imediat dupa mai apar doua masini de politie cu cate doi agenti in fiecare. Cer fiecaruia in parte sa se legitimeze, dar toti refuza, 3 motivand ca s-au legitimat deja si ca nu e treaba mea sa-i intreb cum ii cheama si al patrulea imi spune ca e de la camera ascunsa. Il mai intreb inca o data pe cel de la camera ascunsa cum il cheama si imi raspunde sec..."Amenda". Astept sa imi completeze angentul din masina procesul verbal, si ii raspund intrebarilor suplimentare pe care mi le adreseaza (ma intreaba inca o data prenumele si data nasterii) si il filmez in continuare in timp ce completeaza. In acest timp "Amenda" se apropie de mine, ma avertizeaza sa nu ma apropii de masina si ma impinge mai in spate spunand tare si raspicat "Sa nu il mai ating!!". Imi cere sa nu filmez in masina si ii raspund ca filmez de afara.
Tot "Amenda" scoate telefonul spre mine si incepe sa ma filmeze si el :|. Face bascalie de mine, sustine ca a venit sa ma filmeze ultra HD si ca o sa ajungem toti vedete pe facebook. Dupa cateva momente face din nou misto de mine ca nu filmez cu blitz si ca nu stiu sa il activez :|
Le mai cer inca o data sa se legitimeze si unul dintre ei ma face fraier (se aude pe filmare, si in plus, ulterior apar inca 3 tentative de-ale lor de a sustine ca au zis altceva). Dupa alte discutii de genul.... nu filma masina, filmeaza spre perete si va rugam sa nu parasiti trotuarul, le reamintesc ca unul dintre ei m-a facut fraier si cel in cauza imi raspunde: "cine te-a facut fraier? da-i ma drumu'..." si imi cere sa nu mai vorbesc cu el la persoana a doua.
Le cer sa imi spuna ce s-a intamplat si de ce au venit 3 echipaje pentru mine si unul dintre ei imi raspunde: " Pai vrei sa-ti spun ce s-a intamplat ma? Pai nu am cum sa-ti spun tie!"
Peste putin timp agentul din masina termina de completat amenda si unul dintre colegii sai ima transmite sa parasesc zona spunandu-mi ca sunt liber sa plec. Le transmit ca nu vreau sa plec si ca doresc sa vad ce scrie in procesul verbal. Imi conditioneaza prezentarea procesului verbal de semnarea acestuia. Le transmit ca nu pot sa il semnez daca nu stiu ce scrie in el, si agentul care l-a intocmit imi spune ca nu mi-l poate inmana decat daca are garantia ca vreau sa il semnez. Initial ii transmit ca nu sunt sigur ca o sa-l semnez dar ulterior revin si ii spun ca doresc sa-l semnez. Tot nu mi-l inmaneaza!! Mi-l afiseaza doar din masina de la distanta.
Imi transmite ca ma amendeaza cu 1.000 ron pentru deranjarea linistii publice prin zgomote si larma si ca amenda o voi primi acasa. Cer alte lamuriri suplimentare, dar agentul imi ridica geamul in nas si pleaca.

Si aici intervine partea cea mai nasoala, ca inchid telefonul, si la nici doua minute echipajul care m-a amendat trece prin fata mea si striga ca imi da la [Editat].

Va rog din suflet sa imi spuneti cum pot actiona mai departe, deoarece nu sunt familiarizat cu asemenea proceduri. Doresc sa contest amenda si sa le fac plangere celorlalti politisti. Ce e de facut cu acesti infractori?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:13, 19 Aprilie 2015
2-Aveti dreptul sa formulati plangere contraventioanla,in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Solicitati admiterea probei cu inregistrarea pe telefon

Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Depuneti plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicare si solicitati acceptarea probei video inregistrate. Va recomand sa apelati la ajutorul unui avocat care sa intocmeasca plangerea si sa va reprezinte. Cheltuielile cu avocatul le recuperati dupa judecata.
Va multumesc pentru raspuns.
Intrebare: ce inseamna mai exact 15 zile de la comunicare? 15 zile de la seara cu pricina, cand mi-a aratat procesul verbal dar nu mi l-a inmanat sau 15 zile de la momentul in care il primesc acasa?
De cand il primiti prin posta. Platiti 1/2 din minimul amenzii in termen de 48 ore de la primire si apoi contestati pv.
In actiunea adresata instantei de judecata,puteti solicita prin cerere accesorie ca prin hotarare sa se dispuna si restituirea c/v amenda achitata-pe care o dovediti cu copia documentului de plata

Alte discuții în legătură

Bună seara! va rog sa îmi spuneți ce as putea face în următoarea ... Anaelena89 Anaelena89 Bună seara! Va rog sa îmi spuneți ce as putea face în următoarea situație. Azi m-a oprit un echipaj de politie pt ca nu am oprit la linia de cale ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie ilizibil mfs1988 mfs1988 Buna! Am avut o altercatie cu un \"domn\" de la rutiera intr-o seara! Ghilimelele le veti intelege in cele ce urmeaza! Am trecut cu viteza pe langa un ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea organelor de politie rutiera Ofefei Ofefei In timp ce ma aflam in spatele masini mele, int-o curte din orasul Bragadiru, pe poarta a intrat o masina de politie care a oprit in fata mea si a colegului ... (vezi toată discuția)