avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda rovinieta platita prin executare silita si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda rovinieta platita prin executare silita si poprire salariu, apare la impozit

Stimati avocati,

Ma vad nevoit sa apelez la ajutorul dumneavoastra in ceea ce priveste solutionarea unor probleme ce par sa nu se mai termine, legate de plata unor amenzi de rovignieta. Am sa incerc sa fiu cat se poate de succint si as aprecia enorm niste sfaturi.

Anul trecut am primit instiintare de executare silita pentru plata unor amenzi de rovignieta. Le-am platit prin poprire, nu am avut nimic impotriva...tocmai pentru a scapa de ele. Fiind vorba de 3 amenzi, am platit undeva in jur de 1700 RON.

Anul acesta, in plicul cu impozite pe 2015...STUPOARE! Acele amenzi inca apar ca fiind neplatite. Am mers la Financiar, iar o "minunata" doamna de la ghiseu, a spus ca e nevoie de o dovada cum ca acele plati au fost efectuate. Zis si facut! Am obtinut de la angajatorul meu acele dovezi de plata, din care reiesea faptul ca plata a fost virata catre executori si m-am prezentat cu ea la Financiar. Aceeasi doamna, a ridicat din umeri si a zis ca nu e suficient si trebuie sa obtinem o chitanta/ adeverinta de la executori, prin care sa ateste faptul ca am platit amenzile. Din nou...zis si facut!

Am luat legatura cu cabinetul de avocati/ procurori care s-au ocupat de executare si poprire si intr-un final am facut rost si de acea adeverinta. S-a dus tatal meu la Financiar si doamna respectiva, dupa ce nici nu s-a uitat la adeverinta respectiva, i-a spus ca eu am de platit de fapt cei 28 de euro din amenda (rovinieta pe un an)...afirmatie care din punctul meu de vedere nu are nicio valoare. Chiar si daca inmultesc 28E * 3, nu ajung la 17 mil. A mai mentionat de asemenea ca eu pana acum nu am platit decat cheltuieli de judecata.

Domnilor si doamnelor avocati/ avocate, va cer ajutorul pentru niste lamuriri:

- Ce am platit eu de fapt prin intermediul acelei executari silite? Pe mine ma lasa perplex aceasta situatie! Nu ar fi normal ca in momentul in care primesti executare silita...platesti toata suma (cu toate cheltuielile aferente) si gata??? De ce inca figurez cu amenzi de rovinieta la impozit?

Va multumesc aniticipat.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 08:32, 28 Aprilie 2015
Daca dvs ati achitat integral suma impusa prin somatia de plata,rezulta ca nu mai aveti alte obligatii
Depuneti intreaga documentatie care atesta achitarea integrala a debitului,la directorul autoritatii fiscale responsabile domiciliului dvs
fiecare poprire trebuie sa aiba atasat ce ati platit.In adeverinta ar fi trebuit specificat numarul procesului verbal achitat si asa se compara cu PV care apare la impozit.
Eu spre exemplu am patit cu neplata rov. si am platit 25Euro taxa+~350lei executarea.
Pe langa tariful de 28 euro catre CNADNR si cheltuielile de executare pe care le-ati primit si platit catre executorul judecatoresc in cazul acesta mai aveti de platit pentru fiecare proces verbal cate 250 lei amenda, care vine la administratia financiara. Daca ati fi contestat executarea si ati fi facut plangere impotriva proceselor verbale vi se anulau si ce ati plati catre executor ( cei aprox.1700 lei) si amenzile de la adm finaciara.
Dupa parerea mea, executarea silita s-a facut pentru cei 28 euro/abatere + cheltuieli de executare de aprox. 357 lei/abatere.
Pentru amenda de 250 lei/abatere nu s-a facut executare. Ea merge la taxe si impozite locale.
Executarea silita a fost facuta de CNADNR, ei revenindu-i doar partea de 28 euro + cheltuieli.
Cu amenda de 250 lei nu are treaba CNADNR.
Parerea mea!!!!!
Asa se si intampla.

Alte discuții în legătură

Executare silita cnadnr bogdanaalex24 bogdanaalex24 Buna seara! In data 18.06.2011 si 19.06.2011, am fost surprins de camerele video ca am condus pe drumurile publice fara a avea rovinieta, am platit cele ... (vezi toată discuția)
Executare silita rovinieta danielstefan392 danielstefan392 Buna ziua, In anul 2010 luna a 7-a am primit amenda 28 euro ptr. ca am circulat fara rovinieta. Lucru care pana in prezent eu nu l-am stiut, tin sa ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr alimario alimario buna seara am primit un ordin de executare silita pt o amenda din 2011 achitata la primarie unde achit toate amenzile la momentul respectiv adica in 2011.ce nu ... (vezi toată discuția)