avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transferul in interesul serviciului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transferul in interesul serviciului

Va rog sa-mi spuneti daca la transferul in interesul serviciului a unui functionar public este nevoie de acordul institutiei unde lucreaza in prezent respectivul functionar sau nu? Mentionez ca la art. 90 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici nu se indica faptul ca institutia unde lucreaza functionarul public trebuie sa-si dea acordul pentru transferul in interesul serviciului. Conform art. 90 din Legea nr. 188/1999 este nevoie doar de acordul functionarului public. Exista un text legal care sa arate ca la transferul in interesul serviciului este nevoie si de acordul institutiei de la care pleaca functionarul public? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 24 Aprilie 2015
Legea prevede ca transferul in interes de serviciu sa se realizeze numai cu acordul scris al functionarului public transferat.

Nu cunosc alt text de lege care sa prevada altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutia publica refuza sa-si dea acordul in legatura cu transferul in interesul serviciului doris13 doris13 Va rog mult sa-mi spuneti ce se poate intampla daca institutia publica de la care vrea sa plece functionarul public refuza sa-si dea acordul in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Se poate transfera un functionar public daca angajatorul nu aproba ContSters137840 ContSters137840 cum se poate transfera un functionar public fara a avea acordul angajatorului ? (vezi toată discuția)
Modificarea raportului de serviciu al functionarului public pe perioada suspendarii ciancu ciancu As dori sa-mi spuneti , daca pe perioada in care, un functionar public de executie are raportul de serviciu suspendat ( exercita o functie de demnitate ... (vezi toată discuția)