avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Bon Fiscal
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Bon Fiscal

La ce autoritati pot face reclamatie confidentiale atat pe internet cat si telefonic cand nu primesc bon fiscal deoarece la un supermarket de cateva zile imi zice ca nu merge casa de marcat, iar angajatii scriu pe foi tot ce incaseaza de la clienti. Datele mele sa nu fie publice cand fac reclamatie si sa nu le spuna reclamantului de la cine a primit reclamatia.
Cel mai recent răspuns: Ynna Dobre , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 01:19, 25 Aprilie 2015
Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit art.7 din OG 27/2002.
Buna ziua,
Puteti apela gratuit non-stop, serviciul TelVerde al Miniaterului Finantelor Publice 0800.800.085.
Magazinele au obligatia de la 1 Martie sa de tina la vedere un afis informativ cu un numar de telefon la care cumparatorii pot reclama neemiterea unui bon fiscal pentru produsul achizitionat.
Apelul la numarul de telefon este pus la dispozitia de ANAF ...este gratuit ;)
Firmele sunt obligate prin lege sa utilizeze aparate de marcat electronice pentru emiterea bonurileor fiscale , in principal comerciantii care vand direct catre populatie , trebuie sa inlocuiasca treptat aparatele de marcat electronice stricate si adaugate cu cele noi ...dotate cu rola jurnal pe suport de hartie ....cu cele echipate cu jurnal electronic sa le conecteze la sistemul se supraveghere si monitorizare in vederea transmiterii datelor catre ANAF Succes:)
Chiar daca suni la TelVerde, solicitarea, pentru a fi luata in considerare, nu are cum sa fie anonima.

Pe mfinante.ro se precizează că mesajului înregistrat la TELVERDE 0800 800 085 este compus din două părţi astfel:


Partea întâi
“Aţi sunat la linia TelVerde anticorupţie a Ministerului Finanţelor Publice.
Vă informăm că acest apel este înregistrat, iar continuarea acestuia reprezintă acceptul dumneavoastră.
Preluarea şi verificarea aspectelor pe care doriţi să le sesizaţi sunt strict condiţionate de furnizarea, în format complet, a datelor dumneavoastră de identificare, respectiv nume, prenume, adresa de domiciliu, numar de telefon.
Pentru reclamaţii la adresa personalului:
– Ministerului Finanţelor Publice apăsaţi tasta 1;
– Agenţia Naţională de Administrare Fiscală apasaţi tasta 2;
– Comisia Naţională de Prognoză apăsaţi tasta 3.”

Partea a doua


“După semnalul sonor aveţi 3 minute pentru formularea sesizării.”

Capitolul III - Drepturile consumatorilor


Art. 27
Consumatorii beneficiaza de urmatoarele drepturi:
a) de a fi protejati impotriva riscului de a achizitiona un produs sau de a li se presta un serviciu care ar putea sa le prejudicieze viata, sanatatea sau securitatea ori sa le aduca atingere drepturilor si intereselor legitime;
b) de a fi informati complet, corect si precis, asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor, astfel incat decizia pe care o adopta in legatura cu acestea sa corespunda cat mai bine nevoilor lor, precum si de a fi educati in calitatea lor de consumatori;
c) de a avea acces la piete care le asigura o gama variata de produse si servicii de calitate;
d) de a fi despagubiti in mod real si corespunzator pentru pagubele generate de calitatea necorespunzatoare a produselor si serviciilor, folosind in acest scop mijloace prevazute de lege;
e) de a se organiza in asociatii ale consumatorilor, in scopul apararii drepturilor si intereselor lor;
f) de a refuza incheierea contractelor care cuprind clauze abuzive, conform prevederilor legale in vigoare;
g) de a nu li se interzice de catre un operator economic sa obtina un beneficiu prevazut in mod expres de lege.

Art. 28
Se interzice refuzul vanzarii unui produs sau prestarii unui serviciu catre un consumator fara un motiv justificat conform prevederilor legale in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de reclamație către comisariatul pentru protecția consumatorului Ares-3 Ares-3 Reclamatiile si sesizarile adresate Comisariatelor pentru Protectia Consumatorilor / Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pot fi depuse doar ... (vezi toată discuția)
Despre bon fiscal: am înregistrat de două ori o sumă în casa de marcat. declarația am făcut-o explicând de unde apare diferența pe bon, dar nu am mai emis un altul. e corect sau e greșit? rodikontro rodikontro Buna ziua. Ieri am făcut o încasare cu cardul de 150 lei. Când am trecut suma pe casa de marcat, la un moment dat am avut impresia că nu am apăsat tasta F ... (vezi toată discuția)
Am încasat o sumă cu cardul dar nu am făcut operațiunea care marchează acest lucru pe casa de marcat. ulterior am făcut doar declarația cu explicația, e corect așa? rodikontro rodikontro Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca am procedat corect? Am încasat o suma cu cardul dar pe casa de marcat nu am apăsat tasta PY care marcheaza acest lucru ... (vezi toată discuția)