avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bacsis
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bacsis

Bacsisul . Iata ca este reglementat de lege ( o OUG nu lege inca)

Bun ..... X salariat primeste suma de y lei ca si bacsis . Bun..... emitem bon fiscal distict pentru aceasta suma . Inregistram in contabilitate aceasta suma cum ?
Ca venit a societatii daca nu o vom da salariatului . 5311 = 708 (venituri din activitati diverse) si aplicam impozit pe venit micro sau pe profit dupa caz.
Dar daca o vom da salariatului ?
5311 = 462 . 1- n
462.1 = 444 y*16%
462.1=5311 y-16%
Cum raportam acest impozit?

Ma lumineaza si pe mine cineva? Multumesc aniticpat.

Alte discuții în legătură

Monografie refacturare servicii de montaj carabela_anca carabela_anca Societatea X vinde lui Y un kit hidraulic. Intrucat Y doreste si montajul acestui kit pe masina sa, X apleaza la Z pentru a realiza in numele sau montajul lui ... (vezi toată discuția)
Impozit pe veniturile obtinute in regim de consignatie ledonanabitir ledonanabitir Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu impozitul de10% ce se retine la valoarea marfurilor depuse in consignatie. -In cazul in care deponentul este ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila incarcare electronica lilianaliliana lilianaliliana Buna ziua Societatea noastra este platitoare de impozit pe venit 3% Cum se inregistreaza in contabilitate urmatoarea situatie: o persoana juridica face ... (vezi toată discuția)