avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program de vizita minor

Buna ziua

Sunt divortat si am o fetita de 8 ani.
Am un program de vizitare a fetei dar nu mi se respecta. Fata e educata sa ma urasca.
Am incercat la executorul judecatoresc dar a zis ca-mi ia banii dar nu-mi garanteaza ca imi voi vedea fata daca minora nu vrea sa vina la mine si nu vrea.
Am vorbit si cu cei de la politie si nu pot face nimic.
Am facut o plangere si la protectia copilului, au venit si ei sa faca "medieri" etc si tot nimic.
Am avut si exercitarea autoritatii parintesti impreuna cu fosta nevasta dar mi-a luat instanta si acest drept.
Intr-o vreme imi vedeam fata la scoala in pauza mare dar nici acolo nu ma mai lasa cei de la scoala pe motiv "ca nu-s in timpul programului de vizita"
Statul roman nu ma ajuta cu nimic pe mine tata sa imi vad copilul.
Ce pot face pentru a mi se respecta programul de vizita al fetei mele?
Pot da statul in judecata pentru ca nu mi se respecta dreptul de a-mi vedea copilul?
Puteti cere ca cei de la Protectia Copilului sa monitorizeze vizitele. In urma acestei monitorizari ei pot cere consiliere psihologica pentru copil in instanta. Daca mama nu merge cu copilul la consiliere puteti sa o executati silit fara prea mari probleme pentru ca e usor sa dovedesti reaua intentie asa.
In urma raportului de la psiholog puteti deschide alt proces de custodie pentru ca puteti demonstra ca fata e alienata parentala, ca mama o abuzeaza pentru a-i restrange legaturile cu dumneavoastra. Tot asa, daca daca dupa consiliere mama nu se prezinta cu minorul la program puteti sa o executati silit si sa cereti amenzi pentru zi de intarziere.
discutati insa cel mai bine cu un avocat, in acest moment, in functie de particularitatile cazului el va poate sfatui cel mai bine.
Mai aveti insa multe lucruri pe care puteti sa le faceti pentru a va recupera copilul.
Stimate domn care este motivul pentru care nu mai exercitati autoritatea parinteasca impreuna cu mama copilului? Cred ca aici se afla cheia si de aceea va intreb. Incercati sa scrieti cat mai obiectiv ce motive a retinut instanta pentru a dispune exercitarea autoritatii parintesti doar de catre mama (chiar daca nu sunteti de acord cu acele motive).
Doamna, nu vad legatura, chiar daca nu mai exercita autoritatea parinteasca in comun nu inseamna ca e mai putin parinte sau ca nu ar mai trebui sa-si vada copilul deloc. Are dreptul la un program de vizita care nu este respectat. Instanta nu a gasit de cuvinta sa-l decada din drepturi din cate se pare.
Nu are nici o legatura cu sfatul cerut de user cat cu curiozitatea dumneavoastra.
Fireste ca are dreptul si ca in primul rand este normal sa-si vada copilul! Am intrebat despre motive gandindu-ma ca printre prevederile L257/2013 se numara si anumite motive comune ptr care instantele pot dispune exercitarea autoritatii parintesti de catre un singur parinte sau pot dispune limitarea programului de vizitare.
Oricum cata vreme exista o hot jud de program de vizitare ea trebuie respectata intocmai!
Părerea mea este că este pertinentă întrebarea anterioară, fiindcă azi, instanţele acordă autoritate părintească comună în mai toate cazurile, anularea autorităţii comune şi trecerea la autoritate părintească unică trebuie să fi avut nişte motive, probate, care pun în pericol dezvoltarea viitoare a minorului; nu avem informaţia, dar poate tocmai acele motive au ca urmare refuzul copilului de a pleca cu tata. Greşeala instanţei(părerea mea!) este că dă hotărâri cu jumătate de măsură: trece la autoritate unică, bine motivat, dar lasă nemodificat programul de vizită.

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Vicky777 Vicky777 Buna seara , am divortat la sfarsitul lunii septembrie. In urma acestuia domiciliul fiului nostru a fost stabilit la mine ( mama) iar autoritatea parinteasxa ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)